Mahallemizde her gün önünden gelip geçtiğim bir bisiklet tamircisi var.
İşyerinin önü özellikle yaz döneminde “bisiklet parkına” dönüşüyor.
Tamir edilen bisikletine binip rüzgar gibi uzaklaşan çocukların sevinci ile parası yetmediği için boynunu büküp, bisikletini sürükleyerek uzaklaşan çocukların hüznünü öyle öğrendim.
Özellikle 5-15 yaş grubundaki çocukların en büyük hayali nedir, bilir misiniz?..
Bir bisiklete sahip olup, özgürlüğün tadını doya doya çıkarmak…

**

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Kanal Z’de tarafımdan hazırlanan “Söz Meclisten İçeri” canlı yayın programına telefon bağlantısı ile katıldı.
Programın asıl teması Devrek Belediyesi tarafından başlatılan “ yerel esnafa destek çağrısı” olmakla birlikte, yine bizim sorularımız üzerine Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen altyapı-üstyapı çalışmaları ile sosyal hizmetlere ilişkin bilgilere de ulaşmış olduk.
İlçede bir yandan pandemi ile mücadele ederken, bir yandan da yoğun fiziki çalışmalar yapılıyor, bunların içinde özellikle su isale hattının yenilenmesi son derece önemli…
Böylece Devrek halkının sağlıklı su içme ihtiyacı karşılanmış olacağı gibi, eskimiş, özelliğini kaybetmiş, ömrünü tamamlamış su borularının yenilenmesi ile kayıp-kaçak da sıfıra indirilmiş olacak.
Şehir yenileniyor, Devrek’in çehresi değişiyor…
Ne var ki, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un asıl derdi bu değil…
Onun derdi insanların yüzünün gülmesi…
İşte bu nedenle açıklandığı halde hala tartışması devam ederken, Çetin Bozkurt asgari ücreti belediye işçileri için çoktan 3.350 TL’ye çıkarmış…
Emekçilerin yüzünün gülmesi için…
İşte bu nedenle tüm belediyelerimize örnek olacak şekilde “ yerel esnafına sahip çık” çağrıları yapıyor.
Binbir zorluk içinde ayakta kalmaya çalışan yerel esnafın yüzünün gülmesi için…
İşte bu yüzden yüzlerce Devrekli çocuğun bisikletlerini tamir ettirip, onlar için trafiğe kapalı alanda özel oyun alanları düzenlenmesini sağlıyor.
Çocukların yüzünün gülmesi için…

**

Bize göre, bugünün çocukları Sayın Çetin Bozkurt’u, ileriki yıllarda “ Devrek’i imar eden belediye başkanı” olarak değil de, bir “bisiklet tamircisi” olarak hatırlayacak.
“ Devrek çocuklarının bisikletlerini tamir ettiren belediye başkanı”
Böylesi çok daha iyi…
Eğer, siz, temsil ettiğiniz bir şehirde, o şehrin çocuklarının bisikletlerini tamir ettiremez ve o çocukların yüzünü güldüremezseniz, Devrek’i “altın” ile kaplasanız da beyhude…
Değil, Devrek Belediye Başkanı, allame-i cihan olsanız ne yazar !..
ERHAN ÇAKMAK