Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği ( ZONSİAD ) öncülüğünde geliştirilen “ Eve Dönüş Projesi “ ilimizin ekonomik ve sosyal geleceği için düşünülmüş ciddi ve önemli bir proje…

ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu konuyu her platformda dile getiriyor, üstelik hem dernek, hem de kişisel çabaları ile Zonguldaklı sanayici ve iş insanlarını koordine edip, ilimize yatırım yapmaları çağrısında bulunuyor.

Kamuoyundan yüksek kabul gören ciddi ve samimi bir proje…

ZONSİAD tarafından düzenlenen “üye işbirliği “ yemeğinde konu yine ağırlıklı olarak gündeme getirildi…

ZONSİAD’ın kurucusu ve Onursal Başkanı Halil İbrahim Ece yemekte yaptığı konuşmada, derneğin dünya çapında tanınmakta olduğuna vurgu yaparak, yurt içi ve yurt dışında bulunan tüm sanayici ve iş insanları ile siyaset, bürokrasi ve meslek temsilcilerine çağrıda bulunarak “ Eve Dönüş Projesi”ne destek olmalarını istedi.

Sayın Ece’nin konuşmasından bir bölüm aktaralım…

"Bayrağı devrettiğimiz günden bugüne yaklaşık 2 yıl gibi zaman geçti. ZONSİAD dünyada ve ülkemizde marka olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Mevcut Başkan Nejdet Tıskaoğlu ve yönetimiyle birlikte ZONSİAD yeni bir ivme kazandı. Özellikle derneğimiz bölgemiz, ülkemiz ve dünya da tanınma noktasında önemli mesafeler kaydetti. Bölgemiz hala göç veren iller arasında. İşsizlik bölgemiz için önemli bir sorun teşkil etmekte. Başlatılan ‘Eve Dönüş’ projesi bölgemiz insanı için umut oldu. Bu proje tüm siyasi partiler, STK, Esnaf ve Ticaret odaları, tüm kurumlar ve muhataplarınca desteklenmelidir. Projenin sürdürülebilmesi için tüm kesimlerin taşın altında elini koymalıdır”

Bu topraklara vefa borcu olan herkesin Halil İbrahim Ece’nin sözlerine kulak vermesi gerekiyor.

*

Yurt içi ve yurt dışında bulunan Zonguldaklı sanayici ve iş insanlarının Zonguldak’a yatırım yapmaları bekleniyor.

Her yeni fabrika, ya da her yeni sanayi tesisi ilimizin ekonomik ve sosyal yaşamı için yepyeni umutlar demektir.

ZONSİAD’ın çağrısı ilimiz için, Halil İbrahim Ece’nin çağrısı ilimiz için…

Bu kapsamda siyaset kurumu ve bürokrasiye düşen görev ise, ilimize gelecek yatırımcılara yasal çerçevede destek olup, kolaylık göstermekten ibarettir.

Ne mutlu bu topraklara vefa gösterenlere, ne mutlu böyle bir projeye destek olanlara…