Bükrü İnşaat'ın Filyos'ta inşa ettiği 3+1 konutların satış ilanlarını görünce, birden Filyos Belediyesi ile Bükrü İnşaat arasındaki "trampa hikayesi" geldi aklımıza…

O sıralarda Zonguldak basınına da yansıdığı üzere, Filyos Belediyesi'nin " sosyal konut inşa edeceğiz' gerekçesi ile bazı belde sakinlerinin konut ve arsalarını kamulaştırdığı, daha sonra kamulaştırdığı alanı "trampa" yolu ile Bükrü İnşaat'a teslim ettiği iddia edilmişti.

Bildiğimiz kadarı ile o günden bugüne bu iddialar yanıtsız kaldı, ne Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'dan, ne de Bükrü İnşaat'tan bu yöndeki iddiaları yanıtlayan açıklama gelmedi.

Şimdi sorulması gereken şudur :

Bükrü İnşaat'ın satış ilanlarında 1 milyon 350 bin liradan satışa sunulan 3+1 konutlar, acaba bu "kamulaştırıldığı' iddia edilen alana inşa edilen konutlar mıdır?..

Eğer öyle ise, kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine ne kadar ödeme yapılmıştır?..

Yine öyle ise, Bükrü İnşaat bu "ticaretten" çok büyük rantlar elde etmiş midir, etmemiş midir?..

Bir başka soru işareti…

Filyos Belediyesi'nin bu arsayı Bükrü İnşaat'a "kat karşılığı" tahsis ettiği ifade ediliyor.

Şimdi aynı soruyu tekrar edelim...

Acaba bu arsa, Filyos Belediyesi'nin " sosyal konut " gerekçesi ile kamulaştırdığı alan olabilir mi?..

Diyelim ki, bu alan "sosyal konut " gerekçesi ile kamulaştırılan alan değil de, Filyos Belediyesi'nin uhdesinde bulunan başka bir arsa olsun…

Bükrü İnşaat burada 1 milyon 350 bin liraya daire satıp, daire başına maliyetlerinin kat kat üzerinde para kazanacak, peki bundan Filyos Belediyesi'nin kazancı ne olacak?..

Filyos'ta Bükrü İnşaat'a ait yapıların kaçak eklentilerini yıkmadığı için Çaycuma Kaymakamlığı'nca hakkında soruşturma izni verilen  Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın, Güpgüpoğlu firması ile yolları ayrıldıktan sonra, Bükrü İnşaat'a sıkı sıkıya sarılmasının ve firmaya ait yapıların kaçak eklentilerine bile kıyamayışının bir nedeni olmalı…

***

Gazetelere yansıyan bilgiler arasında bazen biraz eksiği veya fazlası olabilir.

Ne Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'a, ne de Bükrü İnşaat'a hiçbir önyargımız bulunmuyor.

Kamu yararını gözetiyoruz, kamuoyunu doğru bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Düşündük, taşındık, biz bu işin bir "izahını" bulamadık.

Eğer, iddialar doğru değilse, herşey yasalara ve vicdanlara uygunsa, onlar "izah" etsinler, biz de neyin ne olduğunu anlamış olalım.