Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce " Bu firmalar Çaycuma Milli Eğitim'den torpilli mi ?" başlıklı köşe yazımıza " Düzeltme ve Cevap Metni " gönderildi.

Gerek kişisel, gerek gazetemizin kurumsal anlayışı ile düzeltme ve cevap hakkına saygı duyduğumuzdan, gönderilen metni aynen yayınlıyoruz.

Açıklamada, bizim yazımızda yer alan iddiaların "gerçeği yansıtmadığı", bu durumun Bakanlık müfettişlerince yapılan soruşturmada da teyit edildiği belirtiliyor.

Amenna…

Bizim yazımız zaten tamamen "iddia düzeyinde" ifadelerin yansıtılmasından oluşuyordu…

Sözkonusu yazıda, gerek Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, gerek aynı yazıda adı geçen firma sahipleri Veli Verim, Erkan Harcın, Köktürk Kırtasiye ve Özkara Kırtasiye'nin gerçek ve tüzel kişiliklerine  yönelik tek bir olumsuz ifade yoktur.

Gazetecilik mesleği, kamu yararı gerektiren konularda iddialar üzerinden araştırma ve yayın yapmayı gerekli kılar. Yazılarımıza konu olan iddialar bazen gerçeği yansıtmayacağı gibi, bazen de çok büyük yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını sağlayabilir.

Bizim, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve kurumun diğer yetkilileri ile hiçbir anlaşmazlığımız yok. Hiç birini tanımıyorum, konuşmadım, görüşmedim.

Aynı şekilde anılan yazıda adı geçen iş adamları Veli Verim ve Erkan Harcın ile Köktür Kırsatiye ve Özkara Kırtasiye ile hiç bir anlaşmazlığım yok, hiç birini tanımıyorum, konuşmadım, görüşmedim.

Dolayısı ile bütün bunları kafamdan uydurmuyorum, bizim yazılarımız tümüyle ısrarla üzerinde durulan ve bize aktarılan bazı iddiaların açıklığa kavuşmasını sağlamaya yöneliktir.

O nedenle, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gazetemize gönderilen ve cevap metninde yer alan " kurumsal kimliği töhmet altında bırakmak ve zedelemek" gibi bir niyetimiz olmadığı açıktır.

Gazetemize gönderilen "resmi" bir yazıdır, dolayısı ile itibar etmek gerekiyor.

Ancak, bu konuyla ilgili tarafımıza gönderilen "resmi" yazının aksine bir durumun somut bilgi ve belgelerle teyit edilmesi halinde, konuyla ilgili yazılarımızın devam edeceğinin de bilinmesini istiyoruz.