Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik geçtiğimiz hafta önemli ve dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Altın alıcılarının yüreğine su serpen önemli bir açıklama…

Özetle, sahte altın satıcıları ile düşük ayarlı altın satan sahtekarların artık Zonguldak'a gelemediğini, çünkü Zonguldak Kuyumcular Derneği’nin bu gibi sahtekarlarla mücadele edip, deşifre ettiklerini, bu yüzden bu işleri yapan sahtecilerin ilimizi "pas geçtiklerini" ifade etti.

Çetin Çelik'in açıklamalarında, Zonguldak'a gelen tüm altınların kuyumcular tarafından teslim alınmadan önce mutlaka testten geçirildiği ve test sonuçları olumlu çıktıktaın sonra teslim alındığı da belirtiliyor.

Hatırlayanlar olacaktır, Zonguldak Kuyumcular Derneği bir ara internet üzerinden sahte altın ticareti yapmak isteyen bir çeteyi tespit edip, Emniyet makamlarına bildirmiş ve bu çetenin çökertilmesinde etkili olmuştu.

Bu önemli bir duyarlılık, Zonguldak Kuyumcular Derneği'ni bu nedenle kutlamak gerek…

Konuyla ilgili bir not daha düşelim…

Bir süre önce Yeni Adım'da " Bu da sahtekar kuyumcu " başlığı ile yayınlanan yazımızda gurbetçi bir ailenin Zonguldak'tan aldığı yüklü miktarda altının yurt dışındaki bir kuyumcuya satılması sırasındta nasıl "düşük ayarlı" çıktığını ve bu ailenin nasıl büyük bir zarara uğradığını ifade eden bir yazımız yayınlanmıştı.

Sayın Çelik'in açıklaması bizim bu yazımızı doğruluyor, yani daha önce sözkonusu altın sahtekarlarının Zonguldak'a da geldiğini teyit ediyor.

Çetin Çelik'in altın alıcılarına güvence veren açıklaması bu yüzden çok önemli…

İnsanlarımız gönül rahatlığı ile Zonguldak kuyumcularından alış veriş yapabilir.

Tekrar edelim…

Zonguldak kuyumcu esnafı nezih, temiz ve dürüst insanlardan oluşur. Her biri bu kentin tanınmış insanlarıdır. Altın ticaretinde milimetrik hesap yapan, hakka-hukuka tam riayet edip, güven duygusunu birinci öncelik olarak kabul eden doğru-dürüst insanlar…

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik'in sözkonusu açıklaması bu güven duygusunu bir kez daha pekiştirmiş oldu.

Altın bütün çağların en güvenli yatırım aracıdır…

Gerek yatırım amacı, gerek karagün dostu olarak altın almak isteyen vatandaşlarımız için Çetin Çelik'in sözlerini önemli bir "güvence' olarak kabul etmek gerekiyor.