CHP ‘’CHP’’ olalı Zonguldak’ta böyle bir toplantı görmedi…  

Şehir merkezinde bu toplantı için kiralanan büyük salon hınca hınc doluydu.  

Birbirini seven-sevmeyen, eleştiren-eleştirmeyen, karşı olan, yanında olan tüm CHP’liler oradaydı. 

Gün, CHP’nin günüydü sanki…  

**  

CHP’nin ‘’ağır topları’’ ön sıralarda…  

Harun Akın, Şerafettin Turpçu, Halil Posbıyık, Umut Başoğlu, Bülent Kantarcı, Sabahattin Adıyaman, Deniz Dilaver, Dr. Atınç Kayınova, Halil Fırat… 

Murat Pulat, Nuri Turpçu, Süleyman Kurt…  

Ebru Uzun, Sevgi Alay, Merve Kır…  

Ali Koçal ve ekibi de oradaydı.  

CHP Genel Merkezi tarafından verilen görevleri nedeniyle mevcut milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz toplantıya katılamadıklarından mesajları okundu.  

Ünal Demirtaş, toplantının düzenlenmesine öncülük eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür ederek, ‘’Halil Posbıyık hepimizin ustasıdır, piridir.O ne söylerse haklıdır, bize de susmak düşer’’ şeklinde konuştu.  

Deniz Yavuzyılmaz toplantının açılış görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı, başarılar diledi. 

Halil Posbıyık’ın önerisi ile gerçekleştirilen CHP Zonguldak Danışma Kurulu Toplantısı’nı yönetecek isim arayışında çeşitli isimler öne sürüldü.  

CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekilli Harun Akın, ısrarla toplantıyı CHP eski milletvekili Ali Koçal’ın yönetmesini isterken, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman karşı çıkıp, toplantıyı eski CHP Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun yönetmesini istedi.  

Adıyaman, ‘’ Bu iş Şerafettin Vekilimize yakışır. Ben dahil, hepimizin üzerinde hakkı hukuku vardır.’’ diyerek önerisini tekrarladı.   

Zonguldak Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Dr. Atınç Kayınova ‘’Harun vekilimiz, CHP’de her kademede görev yapmış partimizi en şekilde temsil etmiş bir isimdir. Israr ediyorum, toplantıyı Harun Bey yönetsin.’’ dedi.  

Av. Deniz Dilaver ve Halil Fırat da bu görüşe katılarak ‘’ Harun Akın’da ısrar ediyoruz. Başkasını kabul etmiyoruz .’’ dediler. 

*

Nuri Tupçu, Halil Furat’ı, Süleyman Kurt Sevgi Alay’ı önerdi.  

Bu sırada Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı söz alıp ‘’ Toplantıya başkanlık edecek isim Vadi’den olsun. Ben eski İlçe ve İl başkanımız. Sayın Umut Başoğlu’nu öneriyorum. Başka isim kabul etmiyoruz.” diyerek öneride bulundu.  

CHP’nin kadın siyasetçilerine görüşleri sorulduğunda Ebru Uzun Sevgi Alay’ı, Merve Kır ise  Mukadder Yalçın'ı önerdi.  

Mukadder Yalçın partiden istifa ettiğini, misafir olarak bulunduğunu söyleyerek öneriye karşı çıktı. 

İsimler üzerinde bir türlü anlaşma sağlanamayınca bu toplantının düzenlenmesini sağlayan ve geçici başkanlık yapan Halil Posbıyık mikrofonu alıp, ‘’Arkadaşlar toplantı bitmiştir. Ben, eninde sonunda Erdemir Yönetimini bile hizaya getiririm ama, siz hizaya gelmezsiniz.’’deyip toplantıyı kapattı.  

Böylece CHP tarihinde yer alacak çok önemli bir toplantı başlamadan bitmiş oldu.  

**  

Şimdi merak edenler için söyleyelim…  

Böyle bir toplantı elbette olmadı…  

Ancak, olsaydı herhalde böyle olurdu.