Her sömürü insanlığa ihanettir. Emeğe ihanettir. Doğruluğa darbe, adaletsizliğe yol vermedir. Kaç kez yazıldı, kaç kez dile getirildi ve kaç mecrada anlatıldı. Türkiye Futbol Federasyonu özellikle bazı takımlara karşı tamamen önyargılı davranıyor diye. Tek bir yetkili makam “bu nedir” diye bir araştırmıyor, neler oluyor diye hiç merak etmiyor. Sözde ÖZERK ancak bu “başı boşluk anlamı” taşımamalı. Adaleti sağlamak zorunda olan kurullar; TFF Disiplin kurulu ve ETİK Kurulu tüm spor kamuoyunun gözü önünde yapılan SPORDA hatır şikesine ( Ankaraspor*Nazilli Belediyespor/ 0-0 biten maç) seyirci kalmış ve o şaibeli ligi tescil etmiştir. Bu ne demek Zonguldak Kömürspor’u bir alt lige düşürdüler.
Görevleri sporda adaleti sağlamak ve düzen içinde sürdürülmesine çalışmak olan kurullar liyakatsiz isimlerin elinde hem ülkeye hem ülke futboluna büyük zarar vermişlerdir. Ülkeye zararları “marka değerinin düşmesi” ve ligin cazibesinin azalmasıdır. Niye yayın gelirleri sürekli düşüyor? Oysa ülkemizde futbol en çok izlenen oyun değil mi? İddia oyunlarında en çok bahis futbol maçlarında oynanmıyor mu?
Bir takımın kaderini yalnızca sahada oynayan oyuncular belirlemeli. Zira orada yalnızca 90 dakika topun peşinde koşan 22 oyuncu yok, karda kışta, yağmurda yada güneşin ızgara yaptığı anlarda takımını destekleyen binlerce seyirci var. Bazı takımların ardında koca bir kent var. O kentin morali, umudu veya heyecanı var. Örneğin KÖMÜRSPOR yalnızca bir futbol takımı değil, bir kentin umudu, heyecanı ve lokomotifi. Onun başarısıyla sevinen, yenildiğinde yıkılan on binlerce taraftarı var. Bir proje takımı değil. Katarlı bir zenginin bu yıl ki doğal gaz parasıyla oynamak için aldığı bir spor kulübü değil. Bir kentin üstelik CUMHURİYETİN ilk kenti olan Zonguldak’ın eşsiz ARMADASIDIR.
TFF ve sözde ceza kurullarının hatta sporda kaliteyi ve marka değerini korumak zorunda olan ETİK KURULUNUN günlerce süren sessiz kalışıyla yaptıkları bu emek sömürüsü ne yazık ki bu sezon KÖMÜRSPOR’un başını yaktı ancak adaletsizliğin olduğu yerlerde yarın başkalarının da hakkı gasp edilecek ve onlarda feryat edeceklerdir. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Bizler, Kömürspora gönül vermiş taraftarları olarak bu TFF yi de onun liyakatsiz kurullarını da asla unutmayacağız. Zamanlı zamansız onların hakkında mutlaka bir şeyleri hatırlatacağız.. Bu TFF önümüzdeki ay yapılacak olan KONGREDE değişebilir. Yerlerine gelecek olan yeni yönetimin görevini doğru dürüst yapacak isimlerden oluşması için gerekenlerin yapılması mutlak surette önemli. Biz bu TFF nin yaptığı her hakem atamasından, her maç programından çok sıkıntı çektik. Bu KÖMÜRSPOR nefretinin sebebini bilmiyorum. Bu içten içe yapılan öfke niye? Niye hep mağdur olan hep aynı takımlar oluyor? Üst üste aynı hakemlerin maçlarımıza verilmesi tesadüf mü? Ercan Aygün kaç kez haber yaptı, kaç kez KANAL Z de programlarında sevgili Hüseyin Ekinci ile birlikte bu konuları konuştular.
 Kent son şaibeli maçtan sonra gereken tepkiyi göstermişti. Ancak herhalde Ankara’da daha güçlü bağlantıları olan isimler bizim hakkımızı yemeyi rahatlıkla göze alabildiler. Olayın yalnızca sportif bir bakışla sıradanlaştırılmaması gerekiyor. Bu karar bir kentin de değerini, göz ardı edilebilecek konumda olduğunu da gösterecek önemli ayrıntılar içeriyor.
Elbette önümüzdeki sezonda bizler yine KÖMÜRSPOR’un hakkını korumak için olan biteni dikkatlice takip edeceğiz ama yalnızca yerel basının konuyla ilgilenmesi yetmiyor. Siyasetin bu kadar spora müdahil olduğu bir ülkede iyi niyetli mücadelenin yetmediğini büyük hüsranla anlamış olduk.