Şu çok tartışılan "cüruf " meselesine dünden devam edelim.

Dün yayınladığımız " Erdemir cürufunda soru işaretleri " başlıklı yazımıza ERDEMİR yetkililerinden herhangi bir yanıt gelmedi.

Oysa, konu doğrudan ERDEMİR yönetimini ilgilendiriyor, bu konuda yerel basında yer alan haberlerde ERDEMİR cürufundan çok büyük rantlar elde edildiği şeklinde ifadeler de yer alıyor.

Biz, daha çok olayın teknik ve ekonomik boyutu ile çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerinde durmaya çalışıyoruz.

Öncelikle, bu yöndeki spekülasyonlara son vermek üzere "şeffaflık " ilkesinin uygulanması bekleniyor.

Özetle, ERDEMİR yönetimi tarafından, bu cüruf meselesinin esasını, eleştirilerde haklılık payı bulunup bulunmadığını, cüruf konusunda ERDEMİR'in sözü edildiği şekilde "milyonluk" zararlara uğratılıp uğratılmadığının, cüruf firmalarının bu işten "milyonluk" kazançlar sağlayıp sağlamadığının açıklığa kavuşturulması ve iddiaların doğru olup olmadığının kamuoyuna açıklanması gerekiyor.

Bizim bu konudaki tespitlerimizle ilgili olarak, ERDEMİR sahası içinde, Erdoğan Erdem'a ait cüruf işletme tesisi bulunup bulunmadığının, eğer varsa bu tesisin imar durumundan teknik şartnamesine ve ilgili kurumlardan alınması gereken izinlere kadar yasal süreci tamamlayıp tamamlamadığının, ERDEMİR cürufunun ekonomik değerinin ne olduğunun, Erdoğan Erdem'in firmasına hangi koşullarda verildiğinin ve benzeri soruların yanıtlanması da spekülasyonların sona ermesi bakımından gerekli görülüyor.

Bakalım, ERDEMİR yetkilileri bütün bu sorulara makul ve mantıklı yanıtlar verecek mi?..