Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Genel Kurulu 1 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Görünürde iki aday var.

Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü, işadamı Niyazi Özcan…

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş…

Bir tespitte bulunalım…

Bu kongre, diğerlerine pek benzemiyor, Niyazi Özcan, Ereğlili sanayici ve ticaret erbabının büyük desteği ile hızlı ve güçlü bir şekilde geliyor.

Esasen, Niyazi Özcan, daha önce gerçekleşen Ereğli TSO kongrelerinin de "kilit ismi" olmuştu.

Rahmetle andığımız Ereğli TSO eski Başkanı Yaşar Tetiker'in o dönemde ciddi bir rahatsızlığı olup, yürümekte güçlük çektiğinden koluna girip Zonguldak'a Kanal Z stüdyolarına getirip, bizim programımıza katılmasını sağlayan da Niyazi Özcan olmuştu.

***

Niyazi Özcan'ın, Ereğli için, Ereğli halkı için, Ereğli'nin sanayici, esnaf, sanatkar, özetle bilumum ticaret erbabı için söylenecek sözü oldu, söyleyecek yüzü oldu.

Yıllardır hiç yolundan sapmadan cesaretle sürdürdüğü " Ereğli mücadelesi " bunun en somut örneğini oluşturdu.

Bu mücadele sırasında Erdemir'in, sebeb-i hayatı olan topraklara, Ereğli'nin sanayici ve ticaret erbabına yüz çeviren tavrını cesaretle eleştiren ve ERDEMİR'in bu tavrına kayıtsız kalanları da en sert şekilde uyaran kimliği ile öne çıktı.

Şimdi kongre zamanı...

Sırça köşklerden ERDEMİR'e selam gönderip, gülücükler dağıtanlara karşı Niyazi Özcan…

ERDEMİR'in kaç zamandır, Ereğli'nin sac tüccarına, nakliyecisine, tedarikçisine, esnaf ve sanatkarına, özetle bütün sanayi ve ticaret erbabına yüz çeviren tavrına karşı "kuzuların sessizliğine" bürünen mevcut TSO yönetimi, şimdi aynı sanayi ve ticaret erbabından nasıl oy isteyecek?..

Bu yüzden Ereğli TSO üyelerinin iki seçeneği var.

1- Denenmişi yeniden denemek…

2- Denenmemişi seçip, icraatını izlemek…

***

Eğer, Ereğli'nin sanayici ve ticaret erbabından oluşan TSO üyeleri, Arslan Keleş ve yönetimini "başarılı" buluyorsa ne ala !..

Oylarını hiç düşünmeden Arslan Keleş ve ekibine verebilirler.

Yok eğer, TSO üyeleri, her grupta yer alan sektör temsilcileri, Arslan Keleş ve ekibinin görev yaptığı süre içinde "başarısız" olduğunu, sanayici ve ticaret erbabını temsil edemediğini, ERDEMİR'e karşı "gık" bile diyemediğini, TSO Başkanlığı mevkiini kendileri için "basamak" olarak gördüklerini düşünüyorsa o zaman başka…

Bu seçimde Niyazi Özcan ve ekibi var…

Kısaca, Ereğli'de var bir çözüm…

Bu çözüm, 1 Ekim"de yapılacak Ereğli TSO Başkan ve yönetimini belirleyecek kongrede kurulacak "sandıktan" geçiyor.