Ereğli 14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili çıkarmak istiyor.

Ereğli bu seçimde "kendisini kabul ettirmek" ve "seçilebilir" bir sıradan TBMM'ne temsilci göndermek istiyor.

Son derece doğal, siyasetin tabiatında var olan bir durum bu…

Aday adayları başvurularını yapmaya başladı…

Ak Parti Ereğli eski İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın ardından ve Ömer Yazıcıoğlu'nun ardından, şimdiki İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt da görevinden istifa ederek, aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Ak Parti'de "aday adaylığı" başvuruları 22 Mart'a kadar uzatıldı, bu durum gerek Ereğli'de gerek il merkezi ve diğer ilçelerimizde Ak Parti bakımından bir "aday yoğunluğu yaşanacağına" işaret olabilir.

Fatih Çakır ve Av. Saffet Bozkurt'un adaylık başvurusu yapması tahmin ediliyordu, 22 Mart'a kadar yeni başvuruların gelmesi de kuvvetle muhtemeldir.

Şu anda üç aday adayı ile yola çıkan Ak Parti Ereğli siyaseti, adayın belirlenmesi aşamasında "sıralama" içinde var gücüyle sesini Ankara'ya duyurmaya çalışacak.

Seçilebilir sıra…

Ereğli'nin hakkı mı hakkı…

Elbette bu konudaki kararı Ak Parti'nin yetkili kurulları verecek ama, Ereğli ve Alaplı birlikte bir bölge olarak düşünüldüğünden 110 bin nüfuslu Ereğli ve 50 bin nüfuslu Alaplı ile toplam yaklaşık 160 bin nüfustan oluşan bir seçmen kitlesini gözardı etmek bu kez olası değil…

Ereğli-Alaplı ikinci sırayı istiyor, en zayıf ihtimalle üçüncü sıra…

O yüzden bu seçimde Ak Parti'nin Ereğli'den seçilecek milletvekili adayı büyük önem taşıyor.

***

Bu arada Ereğli'de "iyi saatte olsunlar" peydahlanmazsa iyidir…

Ereğli'nin tefecileri-tüfecileri Ak Parti'nin Ereğli siyasetini dizayn etmek isteyebilir.

Aday adaylarının, parti teşkilatlarının ve özellikle Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı'nın bu konuda son derece dikkatli olması gerekiyor.

Ereğli'nin tefecileri-tüfecileri Ak Parti'den uzak dursun, " iyi saatte olsunlar" bu işlere karışmasın, siyaset kendi mecrasında yürüyüp gitsin.

Temiz insanlar, temiz siyaset…

En doğrusu bu olsa gerek…

Erhan ÇAKMAK