EREN ENERJİ bölgemizde kurulu termik elektrik santralları vasıtası ile gerek elektrik üretimi, gerek sağladığı istihdam sayesinde yerli ve milli ekonomiye çok değerli ekonomik ve sosyal katkılar sağlayan bir kuruluş…
Eren Enerji'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında beldelerimize ve bölge insanına sağladığı karşılıksız sosyal yardımlar ve fiziki yatırımları tekrarlamaya gerek yok…
Sadece şu kadarını söyleyelim…
Eren Enerji, bölgeye ve bölge insanına "bilinenden" çok daha fazla dostluk elini uzatmış bir kuruluştur.
Eren Enerji'nin bu vizyona ve misyona sahip olmasında Genel Müdür Emir Eren'in büyük payı var.
Sayın Emir Eren'in, Zonguldak'a bakış açısı bir "vefa" duygusunun yansıması olarak görülüyor.
Eren Enerji'nin, sebeb-i hayatı olan bu topraklara vefa duygusu ile hareket etmesi elbette takdire değer bir durum…

*

Eren Enerji Genel Müdürü Emir Eren'in talimatı ile Çatalağzı ve Muslu'da kurulu elektrik santrallarında "olabildiğince" yerli ve milli kömür kullanılması işte bu vefa duygusunun tezahürü olarak görülmüştür.
Ta ki, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun, "ithal kömüre destek, yerli kömüre köstek " anlamına gelen, o "anlamsız" kararına kadar…
EPDK adeta termik santralları ithal kömür almaya zorlamış, yerli kömür üretimini ise "yok etme" kararı almıştır.
EPDK'nın, Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle üzerinde durduğu "yerli ve milli kaynakların kullanılması" yönünde talimat niteliğindeki söylemlerinden habersiz olduğu, ya da " bile bile " Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerinin "tersine" hareket ettiği anlaşılıyor.

*

Bu durumda Eren Enerji'nin fazla alternatifi kalmadığı açıktır.
İlimizdeki rödövans işletmelerinin tek ve en önemli müşterisi halindeki Eren Enerji, EPDK tarafından ithal kömür için 2 bin 500, yerli kömür için bin 200 TL fiyat belirlenmesinin ardından, ister istemez yerli kömürden vazgeçmek durumunda kalmıştır. 
Eren Enerji ticari bir kuruluştur. Böylesine büyük fiyat farkı karşısında yerli kömürden vazgeçmek eğilimini olağan karşılamak gerektiği açıktır.
Olağan olmayan ve kamu vicdanını yaralayan konu, EPDK gibi "resmi" ve "milli" bir kurulun, yerli ve milli kömür üretimini yok edip, gayrımilli kömür ithalat kapılarını sonuna dek açan bir karara imza atmış olmasıdır.
Dünyanın en değerli kömürü olan Zonguldak kömürü yerine bol kükürtlü, petrokok karışımlı ithal kömüre yol veren absürd bir karar…
Üstelik bu karar taşkömürü ile linyit kömürünü aynı kefeye koyacak kadar büyük bir yanlışlığı da içeriyor.
Eğer, bu karar düzeltilmezse, ilimizdeki rödövans işletmeleri kısa sürede kapılarına kilit vuracak ve bu işletmelerde çalışan yaklaşık 3 bin maden işçisi de işsiz kalmış olacak.
Artık orasını da bunun vebalini taşıyanlar düşünsün.