Bilindiği gibi Genel Maden İşçileri Sendikası taban delege seçimleri 1 Ekim'de başlayacak…

Kaldı bir ay…

Bu süreçte kim ne yapabilirse, kim maden işçilerinin güvenini kazanabilirse, kim kendisini ve ekibini daha çok ifade edebilirse, sandığa yansıması da o ölçüde gerçekleşmiş olacak.

Şu anda tek liste ile seçimlere gidilmesi beklenen Üzülmez ve Armutçuk dışında diğer bölgelerde taban delege seçimlerinin son derece hareketli ve  ve çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Taban delege seçimleri şube başkanları ve genel merkez yönetim kurulu üyeliği için "belirleyici" olduğundan rehavete kapılmadan çalışmak gerekiyor.

*

Bu kongrede Kozlu taban delege seçimleri öne çıkmış durumda…

Kozlu bölgesinde taban delege seçimleri için üç ayrı liste hazırlandığı ve seçimlerin üç grup arasında geçeceği bildiriliyor.

Bu listelere liderlik edecek isimler henüz netleşmiş değil…

Seçimlere katılacak adayların bunu bir "zafiyet" olarak görmeleri gerekiyor.

Seçimlere bir ay kala henüz liste liderleri, ya da şube başkan adayları ile genel merkez adayları belli değilse, bu durum işi ciddiye almadıklarının göstergesi olarak yorumlanabilir.

Oysa sendika yöneticiliği, özellikle maden işçilerini temsil mevkiinde sendika yöneticiliği ciddi bir iştir.

Bu yüzden Kozlu bölgesinde seçim yarışına girecek grupların bir an önce şube ve genel merkez adaylarını belirlemeleri gerektiği açıktır.

*

Kozlu bölgesi, TTK'nın üçüncü büyük üretim bölgesi…

Dolayısı ile Rahmetli Hüseyin Kolçak'ın vefatı ile boşalan genel merkez yönetim kurulu üyeliğini yeniden kazanabilmek adına Kozlu'da yapılacak taban delege seçimlerinin daha fazla önem kazandığı aşikar…

GMİS Olağan Kongresi'nin ardından, sendikanın yönetim kurulunda ve şube başkanlıklarında değişiklikler olacağı, bazı yöneticilerin TTK'daki işlerinin başına dönmek zorunda kalacağı, ya da emekli olacakları anlaşılıyor.

Kim gidecek, kim kalacak?..

Bazı tahminler olsa da, kongreyi beklemek en iyisi…