Süreç hızlı ilerliyor, GMİS taban delege seçimlerine yaklaşık 20 günlük süre kaldı…

Eyüp Alabaş, iki kişilik ekibi ile birlikte genel başkanlık için adaylığını açıkladı, ancak Hakan Yeşil tek başına bu ekibe fark atar.

Bu tahminin yüksek olasılıkla isabetli olacağını düşünüyoruz.

GMİS taban delege seçimlerinin "merkez üssü" olacağı tahmin edilen Kozlu bölgesinde ise seçim heyecanı ve seçim çalışması yerine tam bir "rehavet " gözlemleniyor.

Merhum GMİS Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak'ın ekibi olarak tanımlanan grubun mevcut genel merkez yöneticilerinden umduğu desteği bulamayışı, diğer ekibin elini güçlendirmiş durumda…

Buna aynı ekibin içinde yaşanan adaylık çekişmeleri de eklenecek olursa, karşı grubun maden işçileri üzerindeki etkisi çok daha fazla genişlemiş oluyor.

Bu seçim işleri, öyle birilerine güvenip "rehavete" kapılmaya gelmez.

O yüzden gereksiz ve abartılı özgüvenden kaçınmak, sandığa gidinceye kadar çalışmak, çok çalışmak gerekiyor.

*

GMİS Genel Merkez yöneticilerinin her biri kendi bölgesinde seçime gireceğinden açıkçası Kozlu pek umurlarında değil..

O halde Kozlu bölgesi, kendi içinden kendi liderini çıkarmak durumundadır.

Merhum Hüseyin Kolçak ayarında bir işci lideri…

Kozlu bölgesinde seçimlere katılacağı anlaşılan iki grup arasından hangisi böyle bir lider çıkarabilirse, maden işçilerinin o tarafa yönelmeleri kuvvetle muhtemeldir.

TTK'nın üçüncü büyük üretim bölgesi konumundaki Kozlu bölgesi, GMİS Genel Merkezi'nde temsil edilmek istiyorsa eğer, rehavetten sıyrılmak ve bir an önce kendi içinde uzlaşma sağlayıp, güçlü bir şekilde seçimlere hazırlanmak durumundadır.

Seçime 20 gün kalmışken, mevcut genel merkez yöneticilerine bel bağlayanlar beyhude beklemiş olur.