Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın Türk siyaset literatürüne armağan ettiği "Milli Görüş" fikriyatını kim temsil ediyor?.. 

Bu konuda rivayet muhteliftir… 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı'ya sorarsanız, Milli Görüş'ün "tek temsilcisi" Yeniden Refah Partisi'dir. 

Üstelik Erbakan Hoca'nın oğlu Dr. Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi'ni kurup, partinin başına geçmesi ile Milli Görüş ruhu yeniden canlanmıştır. 

Bu arada aynı soruyu Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol'a soracak olursanız, Milli Görüş'ün "tek temsilcisinin" Saadet Partisi olduğunu söyleyecektir. 

Görüldüğü gibi Milli Görüş fikriyatı iki siyasi parti arasında "paylaşılamayan" bir siyasi ekol haline gelmiş, ayrıca birçok siyasi parti de Erbakan Hoca'nın sağlığında söylediklerini ve icraatlarını teyit edip, kabullenen bir tavır göstermiştir. 

Bu önemli bir gelişme… 

Yaşamı boyunca antiemperyalist tavrı, milli değerlere bağlılığı, milli üretim ve sanayileşmenin öncülüğünü yapan ve Kıbrıs Barış Harekatı'nın en önemli siyasi karar vericilerinden biri olan Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatından sonra daha çok anlaşılması elbette önemli bir gelişme… 

Bu durumda, her iki siyasi parti temsilcilerinin Milli Görüş'e samimiyet esasları dahilinde sahip çıktıkları anlaşılmakla birlikte, toplumda karşılık görmek bakımından Yeniden Refah Partisi'nin daha hızlı yol aldığı görülüyor. 

*

Yeniden Refah Partisi yaklaşık iki yıl önce kurulmasına rağmen ülke genelinde 81 il ve 900 ilçede teşkilatlanmasını tamamlamış, Zonguldak'ta 8 ilçenin tamamında teşkilatlanmış, il ve 5 ilçede kongrelerini tamamlamış, yarın seçim olsa seçime katılmaya hak kazanmış bir siyasi parti durumuna gelmiştir. 

Zonguldak delegasyonunun da tam kadro katıldığı Ankara'da yapılan Yeniden Refah Partisi Birinci Büyük Kongresi'ne resmi kayıtlara göre, yaklaşık 45 bin kişinin katılmış olması partinin hızlı büyümesini gösteren bir fotoğraf oluşturmuştur. Sayın Necdet Sarı'nın ifadesine göre, Türkiye'nin dörtbir yanından gelen insanlar kongre salonuna sığmamış, en az kongre salonunda bulunan insan kadar salon dışında da partililer hazır bulunmuştur. 

Siyasetin ölçüsü budur… 

Kongre salonları hınca hınç doluyorsa, toplum sizin samimiyetinize inanıyorsa, siyasal yaşamda varlığınız devam edecek demektir. 

Saadet Partisi'nin bir önceki Genel Başkanı Sayın Prof.Dr. Mustafa Kamalak ile iki kez, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Fatih Erbakan ile birincisi genel başkan olmadan önce olmak üzere iki kez Kanal Z'de program yaptım. Her ikisi de donanımlı, ülke ve dünya meselelerine vakıf, temsil yeteneği yüksek siyasetçiler… Merhum Erbakan Hoca'nın ekolünden geldikleri belli oluyor. Fikriyatları aynı, söylemleri aynı, siyasi duruşları aynı… 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Saadet Partisi üyelerinden söz ederken "Onlar bizim kardeşlerimizdir" diyor. 

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol'un da aynı düşündüğünü tahmin edebiliriz, sadece Dr. Fatih Erbakan'ın genel başkanlık için yeterli siyasi tecrübeye sahip olmadığı yönündeki eleştirilerine, Yeniden Refah'tan şöyle bir yanıt geliyor. 

" Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüş'ü baba ocağında öğrenmiştir. Dolayısı ile babasından öğrendiği Milli Görüş'ü herkesten daha iyi bilmekte ve herkesten daha iyi temsil etmektedir." 

*

Milli Görüş'ü temsil etmek konusunda birbiriyle yarışan iki siyasi parti arasındaki sessiz çekişme şimdilik bu minvalde… 

Yeniden Refah Partisi kendi kulvarında hızla ilerliyor. 

Bakalım, Saadet Partisi'nin iddialı ve çalışkan yeni İl Başkanı Burak Erol, siyaseti uhuletle, suhuletle ve samimiyetle yapıp, partisini Zonguldak'ta ön sıralara çıkaran Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı'nın hızına yetişebilecek mi?.. 

Bunu önümüzdeki günlerde daha iyi görüp anlayacağız.