Türk halkının iki "vazgeçilmezi" vardır…

Dünyada mekan…

Ahrette iman…

İmanımız var Elhamdülillah…

Ancak herkesin "mekanı" yani "konutu" yok…

Özellikle çok zor koşullarda kamu görevi sürdüren yerel basın mensuplarının konut sahibi olabilmeleri deveye hendek atlatmaktan daha zor…

Zonguldaklı gazetecilerin pek çoğu kendi zor koşulları içinde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin öncülük ettiği Birinci Etap Basın Sitesi sayesinde çok uygun koşullarda konut sahibi oldu.

Eğer ZGC Başkanı Derya Akbıyık bu konuyu gündeme getirip, ısrarla takipçisi olmasaydı, yerel gazeteci arkadaşlarımız 100 sene çalışsa konut sahibi olamazdı.

*

Şu sırada İkinci Etap Basın Sitesi Projesi de gerçekleşmek üzere…

Bu kez yine ZGC Başkanı Derya Akbıyık, EGD Başkanı Şafak Erel, AGD Başkanı Doğan Bostancı öncülüğünde geliştirilen İkinci Etap Basın Sitesi'ne ilişkin proje, imar durumu, arsa tapusu ve benzeri teknik döküman ve çalışmalar dosya halinde Ankara'da TOKİ Başkanlığına sunuldu, başvuru dilekesi verildi.

İkinci Etap Basın Sitesi Ereğli'de inşa edilecek, bildiğimiz kadarı ile 110 konuttan oluşuyor, özetle 110 yerel gazeteci daha uygun koşullarda konut sahibi olmuş olacak.

Bu işler öyle kolay olmuyor…

Baştan sona dikkatli ve ısrarlı takibi gerekiyor.

Yer bulunup tahsisisin gerçekleşmesi, poje hazırlanması, başvurunun takibi ve sonuçlandırılmasıbelli bir süreci gerektiriyor.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık bu sürecin hızlandırlması icin ellerinrden geleni yapacaklarını söyledi.

Özetle. İkinci Etap Basın Sitesi yolda…

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, bu konuda desteklerini esirgemeyen Vali Tutulmaz ile Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ereğli Belediye Başkanı HalilPosbıyık ve TOKİ yetkililerine teşekkür etti.

*

Umarız, Zonguldak İl Merkezi'nde olduğu gibi Ereğli'de inşa edilecek İkinci Etap Basın Sitesi de kısa sürede gerçekleşir, 110 meslektaşımız daha uygun koşullarda konut sahibi olur.

Türkiye genelinde örnek olacak bir çalışma…

ZGC Başkanı Derya Akbıyık ülke genelinde örnek olacak bir çalışma başlattı, başarı sağladı, Zonguldaklı gazeteciler konut sahibi oldu.

Darısı diğer gazeteci cemiyet, ya da derneklerinin başına !..