Karadeniz Vakfı’nın ( Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı ) 17. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi, Vakfı Meclisi ve Yürütme Kurulu yeniden belirlendi.

Zonguldaklı hemşehrimiz Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra ikinci kez genel başkan yardımcılığı görevine seçildi.

Genel Başkanlığını Yusuf Cevahir’in yaptığı vakıf yönetiminde çok önemli devlet ve siyaset adamları yer alıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP’nin önemli isimlerinden Akif Hamzaçebi ve daha pek çok önemli isim…

*

Karadeniz Vakfı siyaset üstü bir yaklaşımla çeşitli siyasi partileri temsil eden insanları aynı çatı altında toplamış durumda…

Ak Parti’li, CHP’li, MHP’li ve diğer siyasi parti temsilcilerinden pek çok önemli isim Karadeniz Vakfı’nın Yürütme Kurulu veya Meclisinde görev almış bulunuyor.

AK Parti’den Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Nureddin Nebati, MHP’den Sayın Murat Kotra, CHP’den Sayın Akif Hamzaçebi…

Daha pek çok önemli isim siyasi kimliklerini parti binalarında ya da makam odalarında bırakıp, bir araya gelmişler…

Ortak payda Karadeniz…

Karası ve denizi ile Karadeniz…

İnsanıyla Karadeniz…

Bu birlik-beraberlik ve aidiyet duygusu, Karadeniz’den yurdumuzun dört bir yanına yayılan ruh ve heyecanı da yansıtıyor aynı zamanda…

Ortak payda yurdumuz…

Ortak payda Türkiye Cumhuriyeti…

*

Sayın Murat Kotra’yı siyasi kimliği ile basından tanıyorduk….

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin güvendiği ve yakın çevresinde tuttuğu isimlerden birisi, partinin MYK üyesi, etkili ve önemli bir siyasetçi…

Zonguldaklı önemli bir siyasetçinin, Cumhuriyet tarihimizin en köklü ve sağlam kuruluşlarından biri olan Karadeniz Vakfı’nda ikinci kez genel başkan yardımcılığına seçildiğini yeni öğreniyoruz.

Bu bizim eksikliğimiz…

Vakfın Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile tüm  Karadeniz illerine sağladığı değerli katkılar yanında, özellikle gurbet elde Zonguldak insanına ve onların dahil olduğu STK’lara nasıl elini uzatıp destek verdiğini de kendisinden değil, yakın çevresinden öğrendik.

Tevazu ve hizmeti yanyana getirmek böyle oluyor işte…

Tam 32 yıllık onurlu bir geçmişi bulunan Karadeniz Vakfı’nı da onun sayesinde daha iyi tanıma fırsatı bulduk.

O halde biz de Zonguldak’tan iyi dileklerimizi iletelim.

Helal olsun Karadeniz Vakfı’na !..

Helal olsun emekleri ve yürekleri ile bu ülkenin denizine, taşına-toprağına, havasına, suyuna gönüllü hizmet eden insanlara !..

Erhan ÇAKMAK