Muammer Avcı, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığına atandı…

İyi ki atandı, bunu Zonguldak adına büyük bir şans olarak görüp, değerlendirmek gerekiyor.

Muammer Avcı, şimdi, siyasetin kıldan ince kılıçtan keskin sırat köprüsünden geçiyor.

İlk adımlarını sağlam attı, iyi gidiyor, ancak yine de dikkatli, temkinli ve tedbirli olması gerektiği aşikar…

Sağdan-soldan, içerden-dışardan, öteden-beriden ayağını kaydırmak isteyenler olabilir, bir anlık dalgınlık hedefe ulaşmasını geciktirebilir.

Hedef 2023 …

Muammer Avcı için bu hedefe ulaşmak iki boyutlu bir çalışmayı gerektiriyor.

Birincisi, iktidar partisinin il başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizdeki siyasi temsilcisi sıfatları ile Zongudak'ın insanına, köyüne-kentine, taşına-toprağına en üst düzeyde ihzmet gelmesini sağlamak…

İkincisi, Ak Parti'yi, 2023 Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine en iyi şekilde hazırlayıp, ilimizdeki oy potansiyelini en üst düzeye çıkarmak…

Muammer Avcı bunu sağlayacak siyasi iradeye ve yeterliliğe sahip bir il başkanı…

Genel seçime değin zaman kısa, beklentiler yüksek olsa da, bu süre içinde belki de yıllardır sürüncemede kalan fiziki hizmetlerin hızla tamamlandığını görmüş olacağız.

*

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen son Ak Parti İl Başkanları Toplantısı'nda bir kez  daha gördük ki, Zonguldak'ta devletin zirvesinden itibar gören bir il başkanı bulunuyor.

O yüzden bundan böyle yollarımızın, tünellerimizin, kamu binalarımızın, spor tesislerimizin daha çabuk tamamlanacağına, yıllar yılı halkımıza kapalı tutulan alanların, "özel statükocuların" tüm direnmesine rağmen halkımıza açılacağına, ilimizin devlet bütçesinden hak ettiği payı alacağına ve bu şehr-i Zonguldak'ın geleceğinin güzel olacağına ilişkin umutlarımız da güçlenmiş oldu.

*

İktidar partisinin il başkanı olmak, iman ve ihlas üzere olanlar için, dışı başkalarını, içi kendini yakan ateşten gömlek giymeye benzer.

Çünkü bu makam "sorumluluk" mevkiidir.

Muammer Avcı bu sorumluluğu yüreğinden eksiltmediği sürece "istikamet" olarak gördüğü Kızıl Elma'ya yaklaşması daha kolay olacaktır.

Kızıl Elma, kimilerinin zannettiği gibi öyle "üstün ırk" safsatası falan değildir.

Kızıl Elma, bir Türk-İslam ülküsüdür.

Vatan ve millet sevgisi ile sürekli çalışmayı, hedefe yaklaştıkça daha çok çalışmayı öngören, hç bitmeyen bir hedef…

Muammer Avcı'nın, gönlündeki Kızıl Elma'ya yaklaşabilmesi için siyasetin kıldan ince, kılıçtan keskin sırat köprüsünden sağlam adımlarla geçmesi gerekiyor.

Onun Kızıl Elma'sı Zonguldak'tır, ilimizin köyüyle-kentiyle baştan sona imar edilmesi, ilimizin kaybedilmiş yıllarının telafi edilmesidir.

Kızıl Elma, Zonguldak, Kızıl Elma büyük ve güçlü Türkiye'dir.

İstikamet Zonguldak…

İstikamet Türkiye…

Bu yol, ilimiz ve ülkemiz için aydınlık bir gelecektir.

Ak Parti, şu anda bunun farkında olan bir il başkanı tarafından yönetiliyor, bu farkındalığın ilimize gelecek hizmetlere yansıması yakın demektir.