Ak Parti yönetim kademelerinin Kızılay işine karışmasının partiye zarar vereceğini üzerine basa basa, bir değil, bir çok kez yazan gazetecilerden biriyim.

Sakalımız olmadığı için dinleyen olmadı ama, iş dönüp dolaşıp bizim söylediğimiz noktaya geldi…

* Kızılay Savaşları “ Ak Parti’ye tahminlerin üzerinde zarar vermeye başladı, bu yüzden Murat Uzun’un yaptığı gibi herkes bir tarafa çekilmeye çalışıyor.

Şimdi herkes Kızılay’ın “siyaset üstü “ bir kurum olduğunu söylüyor ama, Kızılay yönetimini ele geçirmek için balıklama dalanlar da şimdi bunu söyleyenlerden başkası değil…

***

Bu Kızılay meselesi, Ak Parti’de mevcut siyasi çekişmeleri de had safhaya ulaştırdı, bu çekişmeler kabına sığmaz oldu, Ak Parti kamuoyu nezdinde “ kendi içinde kavgalı” bir siyasi parti haline geldi.

Hani, Ak Parti’nin muhalifleri gece gündüz çalışsaydı, Ak Parti’ye bunca zarar veremezdi.

O yüzden Kızılay’ı bırakıp, Ak Parti’ye bakmak ve partiyi derleyip toparlayarak, 2023 seçimlerine hazırlamak gerekiyor.

Bir tespitte bulunalım…

Üç siyasetçi bir araya gelirse Ak Parti çok çabuk toparlanır, bu kavgalar mazide kalır, ayrılıklar-gayrılıklar sona erer, selden kütük kapmak isteyenler de hayal kırıklığına uğramış olur.

Ak Parti’nin üç önemli siyasetçisi….

Ak Parti İl Başkanı Sayın Zeki Tosun…

Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Selim Alan…

Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Muammer Avcı…

Bütün kişisel kırgınlıkları, dargınlıkları, çekişmeleri bir yana bırakıp, Ak Parti’nin birlik ve bütünlük içinde 2023 hedeflerine ve 2023’te yapılacak genel seçimlere hazırlanması için samimiyetle bir araya gelmeleri halinde, bu tablo çabuk düzelir.

***

Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı bellidir…

Eski ve yeni milletvekilleri ile eski ve yeni il başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sizce bunu neden yapıyor?..

Bu bir “vefa” duygusunun tezahürü olmakla birlikte, aynı zamanda Ak Parti ruhunun kaybedilmemesi, herkesin yeniden, yeni bir heyecanla Ak Parti çatısı altında birleşmesi çağrısını da kapsıyor.

Umarız, Zonguldak’ta Ak Parti’nin yönetim kademelerinde bulunan siyasetçiler, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından gerekli mesajı almış olacaklardır.

Zeki Tosun, Dr. Selim Alan ve Muammer Avcı…

Ak Parti’nin üç önemli siyasetçisi…

Kimileri, bu üç siyasetçinin bir araya gelmesini kesinlikle istemez ama, hem partinin, hem de kendi siyasi geleceklerinin sağlam zeminde oluşması her üç siyasinin bir araya gelip, hem partililere, hem de kamuoyuna Ak Parti’nin birlik-beraberlik fotoğrafını yansıtması gerekiyor.

Bunca spekülasyon ve tartışmanın ardından böyle bir fotoğrafa her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

Bir iki kişinin hoşuna gitmese bile, Ak Parti’nin Zonguldak’taki geleceği buna bağlıdır.

Erhan ÇAKMAK