Zonguldak’ta “ Kızılay depremi, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan genel kurul ile sona ermiş görünüyor…

Artçı sarsıntıları olur mu, belli değil…

Kızılay üzerinden Ak Parti içindeki siyasi hesaplaşmaların sokağa taştığı bir dönemde, olayın tarafları sonuç olarak kendilerine de zarar geldiğini anlamış olduğundan “tek liste” ile kongreye gidilip, bu işin nihayet bulmasının daha hayırlı olacağını düşünmüş oldular.

Keşke bu tartışmalar hiç yaşanmasaydı…

Keşke, “birileri” Kızılay üzerinden siyasi hesaplar yapıp, daha düne kadar can-ciğer kuzu sarması olduğu Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’a posta atmaya kalkışmasaydı…

*

Vali Tutulmaz, kongrede Kızılay’ın hizmetlerine atfen çok güzel bir konuşma yaptı.

Yer yer “göndermelerde” bulundu.

Sayın Valimizin söylediği gibi, Türk Kızılayı, tüm insanlığa hizmet eden dünyanın en önde gelen sayılı yardım kuruluşlarından birisidir.

Din, dil, ırk, renk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa elini uzatan ülkemizin yüz akı bir kuruluş…

Keşke böyle olmasaydı…

*

Bize göre, Kızılay tartışmalarının tek bir faydası oldu…

“ Kızılay’ın fareleri “ deşifre oldu…

Meğer, Kızılay’ın depolarında fareler cirit atıyormuş, önlerine ne gelirse tırtıklamışlar, kemirmişler, yiyip bitirmişler…

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da, sağlık koşullarından, hijyenden uzak gıda maddeleri ile giyim eşyalarını bırakmışlar.

Aslında, o tamamen sağlıksız depolarda farelerin insafına terk edilen gıda maddelerini, buna sebep olan, gerekli önlemleri almayan Kızılay yöneticilerine yedirmek, farelerin kemirdiği giysileri de onlara giydirmek lazım…

Ki, kendilerinin yemediğini vatandaşlarımıza yedirmenin, kendilerinin giymediğini vatandaşlarımıza giydirmenin ne demek olduğunu anlamış olsunlar.

Bu konuya yeni Kızılay yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişim halinde acil çözüm bulmak durumundadır.

Kızılay Zonguldak Şubesi’nin depoları farelerden temizlenmeli, tam temizlik ve hijyen sağlanmalı, basına servis edilen gıda maddeleri ile giyim eşyaları da yetkililer nezaretinde imha edilmelidir.

Ki, “ Kızılay’ın fareleri” bir daha o depolara musallat olamasın.

Erhan ÇAKMAK