Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yıllar önce DSP'den aday olduğunda projelerini tanıtmak için hazırlattığı kitapçıkta " Tertemiz bir Kozlu Deresi için kanalizasyon ve atık su projesi" başlığı iile "mavi dere " niyetini de açıklamış oldu.

Kozlu'da CHP, DSP ve Ak Parti'den olmak üzere üçüncü kez belediye başkanlığı yapmakta olan Ali Bektaş, her seçim öncesinde "mavi dere * söylemini bir slogan halinde tekrarladı.

Yetmedi, görev yaptığı süre içinde de zaman zaman yaptığı açıklama veya basın toplantılarında "Kozlu Deresi mavi akacak" şeklinde iddialı sözler söyledi.

Mavi Dere aşağı…

Mavi Dere yukarı…

Ne var ki, Kozlu Deresi hiçbir zaman mavi akmadı, üstelik eğer yanılmıyorsak, Ali Bektaş, bu derenin her iki tarafına peyzaj düzenlemesi ile Kozlu halkının oturup dinlenebileceği alanlar kazandırılacağını ve derenin üzerinde küçük teknelerle gezinti yapılacağını söylüyordu.

Yine bildiğimiz kadarı ile Ali Bektaş'ın görev süresi içinde özellikle Fatih Sitesi'nde "tünel" teknolojisi ile kanalizasyon sistemi inşa edildi, ancak bunun Fatih Sitesi dışında Kozlu Deresi'ne bir faydası olmadı.

Kozlu Deresi hala "boz bulanık " akıyor…

***

Merhum Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, kendisinden önce Ali Bektaş döneminde hazırlanan dere ıslah projesinin revize edilerek, kapsamının genişletileceğini ve yoğun bir çalışma ile kısa sürede tamamlanacağını söylemişti.

Allah, rahmet eylesin, ömrü vefa etmedi, kendisinden sonra Kozlu Belediye Meclisi üyeleri arasından Blediye Başkanlığı görevine getirilen Kerim Yılmaz zaten bu işlerle hiç  ilgilenmedi.

Kozlu Deresi "boz bulanık " akmaya devam etti, halen aynı şekilde devam ediyor.

Bir çok belediye gibi Kozlu Belediyesi'nin de ekonomik sıkıntılar içinde olduğu biliniyor. Bütçeler kevgire dönmüş, İller Bankası'ndan "ileriye dönük " istihkaklar bile çoktan tahsil edilmiş, dolayısı ile Kozlu Deresi'ne ayrılacak para kalmamış.

Ne var ki, sık sık Ankara'ya gidip, bakanlıklar ve üst bürokrasi nezdinde görüşmeler yapan Ali Bektaş'ın "proje karşılığı ödenek" ve benzeri yöntemlerle bu sorunu çoktan çözmesi gerekiyordu.

Olmadı gitti…

Bakalım seçim gelip çatmadan yetişecek mi?..

***

Kozlu'da inşa edilen "köprülü kavşak" aslında büyük bir yatırım ama, "mühendislik hatası" ile beklenen faydayı sağlayamadığı ifade ediliyor.

Şiddetli yağışlarda Kozlu"yu yine sel basıyor, konutları, işyerlerini su basıyor, insanlar mağdur oluyor.

Altyapı bunun için çok önemli…

Yıllar içinde belediyenin ekonomik kaynaklarının kötü kullanılması, mesela İller Bankası paylarının geleceğe dönük kullanılmış olması, savurganlık ve benzeri nedenlerle altyapıya gereken kaynaklar aktarılamıyor, çileyi vatandaşlar çekiyor.

Bu durum sadece Kozlu Belediyesi için geçerli değil, çoğu belediyede aynı sorunlar yaşanıyor.

Bunun çözümü, en azından gelecek yılların heba olmaması bakımından "mali disiplinden" geçiyor.