Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün destekleri ile BKM'de açılan Mete Arif Tokmak Resim Kursu'nda eğitim gören 22 kursiyerden oluşan Karaelmas Ressamlar Topluluğu tarafından Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Sadece Zonguldak Tabloları" isimli yağlı boya resim sergisi adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Zonguldak'ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümünde açılışı dün Vali Mustafa Tutulmaz tarafından gerçekleştirilen sergide Zonguldak’ın tanınmış ve bilinen mekanları TTK madenleri TTK üzülmez taş evleri, Zonguldak Limanı, Liman mendireği, Fener semti, Kilimli Aslankayası, Zonguldak eski lavuar Tesisleri, madenci feneri ve kapuz tersane planı alanlarının resmedildiği yağlı boya tabloları Zonguldaklar tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

Karaelmas Ressamlar Topluluğu adına açıklama yapan Gülden Işık sergiye ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek,  bundan sonra sık sık Zonguldak temalı resim sergisi düzenleyeceklerini ifade etti.

Gülden Işık Ayrıca Karaelmas ressamlar topluluğu adına sanata olan katkılarından dolayı Ayla Bahadır'a onur belgesi takdim ettiklerini ifade etti.

Sergi, 23 Haziran akşamına kadar açık kalacak.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi