İstanbul'da olması sebebiyle 15 Temmuz Şehitler kampüsünün halka açılış törenine katılamayan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, akşam üzeri Zonguldak'a dönerek Uzun Mehmet anıtına düzenlenen akademik konsere katıldı.

Konserde konuşan Özölçer, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri 15 Temmuz Şehitler Kampüsü'nün halka açılması yönünde oluşmuş bir algı vardı ve biz de buna kayıtsız kalamazdık. Bundan sonra da inşallah halkımız buradan istediği gibi faydalanacak" dedi.

Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Programı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Orkestrası Konseri gerçekleştirildi.

Uzun Mehmet Anıtı'nda düzenlenen konseri;   Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Hakan Kutoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay ile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, davetliler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Konserde Akademik Orkestranın çaldığı müzik eşliğinde Tenor: Mehmet Şahin Akıncı, Cemalettin Baydağ, Bariton: Onur Çuhacı ve Soprano: Melike Bolat,  "Karadır Kaşların", "Gemiler Giresune", "Divane Aşık Gibi", "Ah Bir Ateş Ver", "Giresun Kayıkları" ve "Oy Çalamadım Gitti" Türküleri ile"Bozlak", "Karadeniz", "Gülnihal", Efem, "Ah bir Söyleşebilsek" şarkılarını solo ve ikili olarak seslendirildiler.

Konserde ilk kez Zonguldak'ta bestelenen "Alemdar Marşı" ve "Karaelmas Marşı"  hep birlikte söylendi ve izleyenler konseri ayakta alkışladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer konser sonunda Akademik Orkestra üyelerine teşekkür belgesi takdim ederek kendilerini kutladı.

Rektör İsmail Hakkı Özölçer yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri 15 Temmuz Şehitler Kampüsü'nün halka açılması yönünde oluşmuş bir algı vardı ve biz de buna kayıtsız kalamazdık. Sağ olsun Zonguldak Belediyesi, Rektör yardımcılarımız ve daire başkanlarımız 15 Temmuz Şehitler kampüsünün halka açılması için çok büyük bir gayret gösterdiler. O yüzden hepsine buradan teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah halkımız buradan istediği gibi faydalanacak. Perşembe günü de kafenin açılışı var. İnşallah ondan sonra daha güzel bir ortam olur, Zonguldak halkı buradan yararlanmış olur. Bu sebeple burada düzenlenen konserde gerçekten çok güzel oldu. Sağ olsun sanatçı arkadaşlarımız da her zaman bizim yanımızda oluyorlar. Sadece bizim değil tabii ki tüm Zonguldak, Ereğli ve bütün ilçelerde konserler veriyorlar. Dolayısıyla onlara müteşekkiriz. Ben buradan hepsine tekrar teşekkür ediyor " dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi