GMİS taban delege seçimleri başladı…

Karadon, Gelik ve Armutçuk'ta sandıklardan çıkan sonuçlar tam tahmin ettiğimiz gibi…

Bir gün önce Kanal Z'de yaptığgımız 45 Dakika canlı yayın programında Gelik'te Hakan Yeşil, Karadon'da Yalçın Yiğit, Armutçuk'ta İsa Mutlu'nun kazancağını tahmin ettiğimizi söylemiştik…

Övünmek gibi olmasın "tam isabet " sağladık…

Bu seçimde, özellikle GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'e mevcut yönetim kurulu üyelerinden Tayfun Demir ve ekibi tarafından büyük destek verildi.

Bu seçimde de Karadon ve Gelik ittifakı sağlandı, bir farkla ki, bu kez Hakan Yeşil ile Yalçın Yiğit arasında sağlanan ittifak Volkan Yıldız'ın kaybetmesine neden oldu.

Bir hakkı teslim etmek gerekirse, seçimi kaybetse de Volkan Yıldız iyi bir sendika yöneticisi olarak hafızalarda kalacak.

Özellikle GMİS yönetiminde genel mali sekreter olarak görev yapmasının sendikaya belli bir mali disiplin sağladığını ve yaklaşık 25 milyon liralık bir tasarruf gerçekleştiğini unutmamak gerekiyor.

Bu seçimin bir başka galibi daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi GMİS'in "değişmeyen" genel merkez yöneticisi İsa Mutlu…

İsa Mutlu seçimi farklı kazandı, daha önce şube başkanı olması için büyük destek sağladığı ve rakibi Temel Eşgün ise nayal kırıklığına uğradı.

Üzülmez taban delege seçimlerinde genel merkez adayı Tayfun Demir ve şube beşkan adayı Sefer Karakabak'ın rakibi yok.

Maden işçisi üzerinde bu güven duygusunu sağlayabilmek son derece önemlidir.

Süreç içinde karşı liste oluşturmak isteyenler oldu, ancak 5 kişiyi bir araya toplayıp liste bile oluşturamadıkları için adaylıktan geri çekilmek zorunda kaldılar.

" Tayfun Başkan " olmak herkesin harcı değil herhalde…

6 Ekim'de Kozlu taban delege seçimleri yapılacak.

Bu seçim başabaş bir mücadele içinde geçiyor.

Bir tarafta Soner Susam ve Muhammed Ardıç, diğer tarafta Yener Aslanboga ve Dursun Başbakıcı var güçleri ise seçime asılıyorlar.

Kazanan kılpayı kazanacak, bu seçimin sonucu GMİS genel merkezinde yeni yönetimin oluşmasında da etkili olacak.

Taban delege seçimleri başlamadan önce gerek GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, gerek GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir tarafından birlik-beraberlik mesajları verildi.

Bu mesajlar iyi algılandı…

Belki yıllar sonra ilk kez büyük bir demokratik hoşgörü, saygı ve sevgi çerçevesi içinde, kavgasız-gürültüsüz bir seçim gerçekleşiyor.

Madenciye yakışan da budur zaten…

GMİS taban delege seçimlerinin başta maden işçileri olmak üzere, yenilenen ve yeni seçilen tüm yönetim kadrolarına hayırlı olmasını diliyoruz.

Kazanan madenci olsun, kazanan üretim olsun, kazanan Zonguldak olsun.

Erhan ÇAKMAK