Hayatta bir çok şeye gıcık olurum ama en çok bir b.. ( şey ) bilmediği halde her konuda konuşan ukalalara resmen deli olurum. Yahu her konuda nasıl bilgin var be kardeşim !Öyle tipler ; genelde zaten okumaktan pek hoşlanmayan genelde seyrettiği abuk sabuk televizyon programlarında duyduklarını konuşanlardır. Anlatılan doğru mu, aslı astarı var mı? Hiç merak edip bir araştırdın mı? Bugün bu yazımda birkaç böyle masal gibi palavraya örnek vereceğim ve sizden ricam bir yerlerde hala yanlış anlatılırsa lütfen doğrusunu siz izah edin. Hayat değil beni bu kıt anlayışlılar yordu hepsiyle baş edemiyorum. Bu arada elbette her konuda bilgimiz olması imkansız ve zaten kimsede bizden her konuda bilgili olmamızı beklemiyor.

   Son günlerin ( deprem öncesinde ) en popüler konusu E.Y.T. yani EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR idi. Bir çok sosyal paylaşım sitesinde hep aynı hatanın yazıldığını ve paylaşıldığını gördüm. Öncelikle 57. hükümet zamanında çıkarılan bir yasa ile emeklilikte yaş süresi değiştirildi. 57. hükümet bir koalisyondu. Büyük ortak merhum Ecevit’in DSP si, diğer ortaklar da Mesut Yılmaz’ın genel başkanı olduğu ANAP, bir diğeri de Devlet Bahçeli’nin genel başkanı olduğu MHP dir. 1999 genel seçimlerinde CHP seçim barajına takıldığı için T.B.M.M. de temsil edilmemiştir. Yani o seçimlerde DSP ve CHP ayrı ayrı seçimlere giren 2 farklı siyasi partidir. Halkımızın tercihi merhum Ecevit’ten yana olmuş ve DSP seçimlerden yüzde 22.2 ile birinci parti olarak çıkmıştı. MHP yüzde 18 ile seçimlerden ikinci sırada çıkmıştı. Fazilet Partisi de üçüncü olarak 111 milletvekili kazanarak büyük başarı kazanmıştı. Dönemin Cumhurbaşkanı olan merhum Demirel 57. hükümeti onaylayarak görevlendirmişti. Elbette güçlü bir koalisyon grubu oluşmuştu. Toplam 351 milletvekiline sahipti o koalisyon. Ancak ne T.B.M.M. de nede hükümette CHP yoktu. Öncelikle bu hatayı sürekli ve ısrarla sosyal medyada paylaşanlar art niyetli ve yalancıdır.

   O hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı ise Yaşar Okuyandı. Kendisi kabineye ANAP kontenjanından girdi. ANAVATAN Partisi Yalova milletvekili olan Okuyan ondan önceki siyasi hayatında hiçbir zaman SOL partilerde olmamıştır. Şahsının SOL ile diyalogu “ muhalif kanatta kaldığı “ son dönemlere denk gelir. Ayrıca SOL gelenek içinde sevildiğini de pek sanmıyorum. Yaşar Okuyan ismi üzerinden sanki EYT nin bir CHP iktidarı döneminde ve CHP li bir isim tarafından yasalaştığı algısı hem yanlış hem de mesnetsizdir. Bu yalan kime ne kazandırır derseniz bana göre EYT liler bu konuda yanlış gölde balık avlamaya çalışıyorlar.

  2002 seçimlerinde zaten DSP, MHP ve ANAP koalisyon hükümeti yaptıkları/yapamadıkları icraatlar yüzünden yüksek bedeller ödemişlerdir. Hiç biri seçimlerden barajı geçecek oy alamamıştır. Hele hele DSP; aldığı yüzde 1 oy ile Dünya siyaset tarihinde iki seçim arasında oyunu yüzde 95 düşüren tek siyasi parti olmuştu.

  Bir MASAL ise 1999 19 Ağustos depremi için yazılıp çiziliyor. Hükümeti kurup göreve geldiğinizin 108. günü ülkede büyük bir deprem oluyor. DSP/MHP/ANAP koalisyon hükümeti daha koltuklarına ısınamadan büyük çapta hem sosyal hem de ekonomik bir yıkımla karşı karşıya kalıyor. Dönemin kayıtlarında başbakanın ve kabine üyelerinin depremin ilk saatlerinde bölgeye intikal ettiği net bir şekilde var. Üstelik o dönem TOKİ olmadığından devletimiz hemen AFET KONUTLARININ inşaat sürecini başlatıyor. Dikkatinizi çekerim o konutlar öyle yüksek bedelle ve uzun taksitlerle değil düşük ödemeler ve kısa vadelerle afetzedelere HAKKANİYETLİ bir şekilde dağıtıldı.

   Son palavra ise ancak ve ancak süzme salakların inanıp, her ortamda savunduğu bir aptallık öyküsü olabilir. O dönemde sözüm ona hükümet maaşları dahi dağıtamaz noktadaymış. Yahu MERKEZ BANKASI emrinde , Cuma günü fazla mesai verirsin Pazartesiye çil çil TÜRK LİRALARI “ banka ATM lerinde” yerini alır. Bugün maaşlar nasıl ödeniyor sanıyorsunuz? Bugün sanki her basılan para için HAZİNEYE altın koyuluyor ! Hiç merak ediyor musunuz Hazinede olması gereken YEDEK AKÇELER nerede diye?