Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle çeşitli illere yerleştirilen ancak, memleketlerine dönmek isteyenleri geri göndermek için sunulan imkânları açıkladı.
AFAD deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaralar üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağını açıkladı.
Yapılan açıklama şöyle: "6 Şubat 2023 tarihli depremler sonrasında afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşlarımızdan;
Kendi araçları ile gitmek isteyenler;
Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvurabilecekler, gittikleri ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir.
Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir.
Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır. 
Toplu taşıma araçları ile gitmek isteyenler;
Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabileceklerdir.
Valilik veya Kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlar ile (Otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşımları sağlanacaktır.
Kendisi bilet alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır." denildi.
Haber: Seda Fidan

Editör: Oğulcan Öz