Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Karadeniz Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Kotra, bayram öncesinde Kanal Z'de program konuğumuz oldu.
Genel ve yerel siyasete ilişkin sorularımızı yanıtlayıp, görüşlerini açıklayan Murat Kotra, son günlerde MHP içinde yaşanan ve basına da yansıyan tartışmalara da değindi.
Sayın Kotra, her siyasi partide olduğu gibi MHP teşkilatlarında da "parti içi tartışmaların" yaşanabileceğini ve bunun siyasetin tabiatına uygun oldugunu, önemli olanın bu tartışmaların dışarıya sızdırılmaması, basına servis edilmemesi gerektiğini ifade ederek, basının görevini yaptığını, haber bulunca yayınlayacağını, bu yönüyle basında kusur aranmaması gerektiğini söyledi. 
Özeti bu şekilde…
Murat Kotra, birebir telaffuz etmese bile, programda yaptığı açıklamalardan MHP Zonguldak İl Teşkilatı'nda bir "köstebek" olduğu anlaşılıyor.
Parti içi tartışmaları dışarıya aktaran veya basına sufle eden bir köstebek…
MHP MYK Üyesi Murat Kotra, parti içi tartışmaları dışarıya sızdıran kişinin kim olduğunu bildiğini ve "gereğini yapacağını" da ifade etti.
Açık açık, çok net bir şekilde " Gereğini yapacağım" dedi.
Gerisini, o "köstebek" düşünsün artık…

*

Programda " Mevlüde Yalçıner Vak'ası " da tartışıldı.
Murat Kotra, Mevlüde Yalçıner'i partiye kendisinin davet ettiğini ve halen İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını söyledi.
Parti içinde il başkanının tasarrufunda olan konular bulunduğunu, ancak Mevlüde Yalçıner'in halen aktif olarak MHP içinde yer aldığını ifade ederek, Yalçıner'e güven ifade etti.
MHP Zonguldak İl Teşkilatı'nda parti içi tartışmalarla ilgili olarak Murat Kotra'nın söylemek istediğini bir cümleyle özetlemek mümkün…
" Kol kırılır yen içinde "

*

Bilindiği gibi Murat Kotra aynı zamanda Karadeniz Vakfı Genel Başkan Yardımcısı…
Ülkemizin en köklü ve saygın vakıflarından birisi…
Vakıf yönetimi çok önemli isimlerden oluşuyor.
Karadeniz Vakfı Onursal Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan…
Genel Başkan Yusuf Cevahir, Genel Başkan Yardımcıları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MHP MYK Üyesi Murat Kotra…
Murat Kotra'nın da söylediği gibi Karadeniz Vakfı tamamen "siyaset üstü" bir kuruluş…
Çeşitli siyasi partilerden üst düzey yönetici ve üyeleri var.
Vakıf yönetimi siyaset dışında kalmaya büyük özen gösteriyor.
Yine Murat Kotra'nın deyimi ile vakıfta kesinlikle siyaset yapılmıyor, kesinlikle siyaset konuşulmuyor.
Vakfın, üniversite öğrencilerine sağladığı burslar yanında, eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında çok önemli ve etkili faaliyetleri bulunuyor.
Karadeniz Vakfı, öyle laf olsun, torba dolsun diye kurulan vakıflardan birisi değil...
Ülkesine ve bölgesine ve bu ülkenin insanlarına, özellikle genç kuşakların geleceğe hazırlanmasına destek olup, öncülük eden vakıf gibi bir vakıf…
Kuranlara da, yaşatanlara da helal olsun !..
Erhan ÇAKMAK