Milliyetci Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, MHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesi ile Zonguldak'a geldi, bir günde siyasetin tozunu attı.

Zonguldak'ta " MHP rüzgarları " estirdi.

Aslında bu rüzgar bir süre önce başlamış, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatı ile yurt genelinde başlatılan "Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları " ilimizde de Sayın Murat Kotra'nın liderliğinde başarıyla gerçekleşmişti.

Bu toplantılarda MHP teşkilatlarına ve topluma özellikle "BEKA " konusunda çok önemli mesajlar verildi.

Ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin büyük ilan panolarına yansıyan çağrıları toplum belleğinde kalıcı izler bıraktı.

Daha sonra yine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ve görevlendirmesi ile MYK Üyesi Murat Kotra liderliğinde sahaya inen MHP, büyük bir coşku içinde parti teşkilatları ve Zonguldak halkı ile buluştu.

MHP teşkilatlarının tümü bir araya toplandı, seçim stratejisi anlatıldı, Murat Kotra, MHP'nin hep sahada olacağını, teşkilatlarla, üyelerle, esnafla, işçilerle, memurlarla, emeklilerle,  STK'lar ve köyde - kentte yaşayan Zonguldaklılar ile hep bir arada olacaklarını açıkladı.

*

Amenna …

Her siyasi parti seçim yaklaştıkça çalışmalarına hız kazandırır ama, bu çalışmaların toplumda karşılık bulması bakımından "liderlik " çok önemli…

Strateji önemli, zamanlama önemli…

MHP'nin yurt genelinde Sayın Devlet Bahçeli'nin, ilimizde de Sayın Murat Kotra'nın liderliğinde 2023 Haziran ayında yapılacak seçimler için adeta bir "maraton stratejisi " uyguladığı anlaşılıyor.

Bilindiği gibi maraton koşusunun ilk etaplarında yavaş tempoda koşulur, ilerledikçe tempo arttırılır, finale doğru son hızla ipi göğüslemek gerekir.

Maraton koşusu zordur, meşakkatlidir, sabırla ve azimle ilerlemeyi gerektirir, 100 metreye, 400 metreye benzemez, çoğunun nefesi yetmez, yarı yolda bırakır.

*

Öyle anlaşılıyor ki, MHP için şimdi "final" zamanı…

Nefesini açıp rakiplerinin yorulmasını bekledi, sonra birden atağa kalktı.

En ön saflarda formasında "üç hilal" ile Murat Kotra görülüyor.

MHP'nin oylarını düşük göstermeye çalışan manüpüle edilmiş anketleri silip geçiyor.

İpi göğüslemesine az kaldı, anketin "alası " sandıktan çıkacak.

Erhan ÇAKMAK