Varol Demirköse'den boşalan MHP İl Başkanlığına Mustafa Öztürk'ün atanması ile birlikte ilimizde MHP bakımından yeni bir dönem de başlamış oldu.

Önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, Mustafa Öztürk "babadan ülkücü", genç ve çalışkan bir siyasetçi…

İl Başkanlığına atandıktan sonra kendisiyle ilgili ilk izlenimler son derece olumlu…

MHP'yi kişisel hesapların dışında tutan tavrı ve bu nedenle esasen bu tür kişisel hesapların ürünü olan "denge formüllerini " dikkate almayıp, MHP'nin ilimizde daha çok büyümesi ve seçimde mümkün olan en yüksek oyu alması alabilmesi adına oluşturulan yeni il yönetimi buna örnektir.

Bu yaklaşım içinde çeşitli nedenlerle partiden uzak kalmış olup, samimi olarak yuvaya dönmek isteyen ülkücülerin yeniden aktif olarak partiye katılmalarını da sağlayabilir.

Partisine ihanet etmemiş, ancak tartışmalı bir süreçte beklemeyi tercih etmiş sağlam ülkücülerin yeniden MHP'nin aktif siyasetine katılmaları partiye güç kazandıracaktır.

***

Peki, kişisel hesaplar dışarıda bırakan ve bu yöndeki denge formüllerini alt-üst eden bu yaklaşım, MHP MYK Üyesi Murat Kotra tarafından da desteklenir mi?..

Bu soruya en doğru yanıtı Sayın Kotra'nın kendisi verebilir ama, bize göre "tam destek" vermesi kuvvetle muhtemeldir.

İl Başkanı ve il yönetiminin yanında olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bilindiği gibi Zonguldak başta olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesi'nin MHP siyaseti Murat Kotra'ya emanet edilmiş durumdadır.

MYK Üyesi Murat Kotra bu süreçte, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin talimatlarını harfiyen yerine getirmiş, Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, Köyüm Benim Toplantıları, esnaf ve vatandaş ziyaretleri, üye katılım programları gibi daha pek çok etkinlik ve seçim çalışması Murat Kotra koordinesinde gerçekleşmiş, bu arada MHP'ye binlerce yeni üye de kazandırılmıştır.

Murat Kotra nezaretinde gerçekleştirilen bütün bu çalışmalar sayesinde MHP ilimizde çok ciddi güç kazanmış ve ilerleme sağlamıştır.

Üstelik bu yönetimin oluşmasında Murat Kotra'nın büyük emeği ve katkısı olduğu gibi, iki yıl önce iç çekişmelerle boğuşan MHP'yi derleyip toparlayan ve bugün geldiği noktaya taşıyan da Murat Kotra olmuştu.

***

O halde, "istişare" zamanıdır, hem de tam zamanı…

Tartışma ortamı oluşmaması ve partinin zarar görmemesi adına siyasetten bir süre uzak kalmış, ancak bu süre içinde partisine asla ihanet etmeyip, laf etmemiş ve ettirmemiş sağlam ülkücülerin yeniden partiye kazandırılmasında fayda var.

MYK Üyesi Murat Kotra ve yeni il yönetimi bu konuda mutabakat sağlarsa eğer, MHP yoluna daha güçlü bir şekilde ve sağlam adımlarla yürüyecek demektir.

Bu istişare gerekli…

Seçim stratejisinin gözden geçirilmesi ve milletvekili çıkarılması için öngörülen koşulların yeni il yönetimi ve Murat Kotra'nın katılımı ile gerçekleşecek bir istişare toplantısında değerlendirilmesi şart görünüyor.