Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, özellikle son bir yılda adı çok öne çıkan önemli siyasetçilerden birisi…

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda son birbuçuk yılda yaklaşık 50 ilimizde yüzlerce toplantı ve ziyaret gerçekleştiren Murat Kotra, siyasetin "yan gelip yatma yeri"' olmadığını lafla değil, icraatla cümle siyaset dünyasına da anlatmış oldu.

Bu süreçte ciddi bir rahatsızlık geçirmiş olmasına rağmen, önce "Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları", şimdi de " Adım Adım Anadolu" programı kapsamında " KÖYÜM BENİM SOHBET TOPLANTILARI"na Zonguldak teşkilatları ile birlikte bizzat katılıyor, köylerimizde bir yandan MHP'yi anlatırken, bir yandan da köyde yaşayan insanlarımızın sorunlarını, taleplerini, dileklerini derleyip MHP Genel Merkezi'ne sunuyor.

Bu arada siyasetin nasıl yapılacağını da hem kendi teşkilatlarına, hem de siyasi muhaliflerine anlatmış oluyor.

Sayın Kotra'nın geçtiğimiz günlerde çok ses getiren bir açıklaması oldu.

Kotra açıklamasında, CHP ve İyi Parti'ye sert göndermeler yaptı, bu arada kendi teşkilatlarına da "tatlı-sert" uyarılarda bulundu.

Seçim sürecinin tüm hızıyla devam ettiği şu sıralarda "rehavete" yer olmadığını hatırlatan Murat Kotra, teşkilatlarına atfen, her zamankinden daha çok çalışmak gerektiğini ifade etti.

MHP Zonguldak teşkilatlarının bu mesajı almış olmaları gerekiyor.

Bu konuda baştan beri MYK Üyesi Murat Kotra'nın temposuna ayak uydurabilen bir kaç MHP yöneticisi var, diğerlerine örnek olması bakımından tekrar etmekte fayda var.

MHP Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, görevi üstlenmesinden itibaren " yarın seçim olacakmış gibi" siyasi çalışma yapan, bu arada Çaycuma'nın tüm sorunlarına sahip çıkıp, vatandaşların taleplerine ve şikayetlerine tercüman olan bir yaklaşım içinde bulunuyor.

Çaycuma Belediyesi'nin vatandaşlardan tahsil ettiği abartılı yol payları, Sophia Evleri'nin yol sorunu ve benzeri konularda ilk tepkileri gösteren ve ilk açıklamaları yapan ilçe başkanı olarak hafızalarda yer eden çıkışları yanında, her hafta köylerde düzenlediği toplantılarla da dikkat çeken bir siyasetçi…

Son olarak Perşembe beldemizde dere ıslah çalışmaları konusunda yaptığı çalışmalar ve DSİ nezdinde yaptığı girişimler de " Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözünün gerçeğe dönüşmesi olarak görmek gerekiyor.

Alaplı'da İsmail Öztürk, MHP'nin olduğu kadar Alaplı siyasetinin de temel direği gibidir.

Genel seçimde partisine büyük katkı sağlaması beklendiği gibi, yerel seçimde daha şimdiden Alaplı Belediye Başkanı olarak görüldüğü, seçilme şansının çok yüksek olduğu siyasi gözlemcilerin tahminleri olarak ifade ediliyor.

Özetle, MHP sahada…

MYK Üyesi Murat Kotra öncülüğünde, MHP'nin tüm Zonguldak teşkilatları seçime odaklanmış durumda…

MHP Genel Merkezi'nin " Adım Adım Anadolu " programları harfiyen uygulanıyor, MHP köylüsüyle-kentlisiyle Zonguldak halkı ile buluşuyor.

İlimizdeki tüm siyasi gözlemcilere göre, bu çalışmaların ülke genelinde olduğu gibi, Zonguldak'ta da seçim sandıklarına çok ciddi yansımaları olacak.

Murat Kotra, son açıklamasında şöyle bir şey söylemişti…

" MHP'nin Zonguldak'ta milletvekili ve belediye başkanı bulunmayışından üzüntü duyuyorum. Ancak, ilk genel ve yerel seçimde bunu telafi edeceğiz. Zonguldak'tan hem milletvekili, hem de belediye başkanı çıkaracağız."

Böylesine yoğun çalışma olduğuna göre...

Bu gidiş, o gidiş olsa gerek…