Sabah saatlerinde MHP Kilimli İlçe Başkanı Vedat Savaş aradı…

Dün internet sitemizde, bugün de gazetemizde yayınlanan “ MHP’nin izdüşümü” başlıklı yazımızla ilgili açıklamalarda bulundu.

Öncelikle duyarlılığı nedeniyle Sayın Vedat Savaş’a teşekkür ediyorum.

Keşke bütün siyasilerimizde aynı duyarlılık olsaydı…

*

Sözkonusu yazımızda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin tüm parti teşkilatlarına hitaben “sahaya inin” talimatına atıfta bulunarak, MHP’nin Zonguldak’ta genel anlamı ile iyi bir çalışma sürdürdüğünü, özellikle bazı ilçelerde öne çıktığını, ancak Kozlu ve Kilimli ilçelerimizde bu yönüyle “zafiyet” göründüğünü ifade edip, bu zafiyetin giderilmesi gerektiğine işaret etmiştik.

Bu arada, Kozlu ve Kilimli ilçelerimizde MHP teşkilatları tarafından gerekli siyasi çalışmalar yapılıp da, bundan kamuoyunun haberi olmuyorsa, hatayı kendilerinde aramaları gerektiğini de söylemiştik.

MHP Kilimli İlçe Başkanı Vedat Savaş, açıklayıcı bilgiler verdi, Sayın Bahçeli’nin talimatına uygun olarak saha çalışmalarının en üst düzeyde sürdürüldüğünü söyledi.

Bir çok örnek de verdi…

MHP Kilimli İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından izledim, gerçekten ciddi, önemli ve kamuoyuna hitap eden çalışmalar yapılmış…

Özetle, MHP Kilimli İlçe Başkanlığı’nın çalışmalarında herhangi bir “zafiyet” yok…

Zafiyet bu çalışmaların sosyal medya hesapları ile sınırlı kalmasında…

Oysa, basın açıklamaları, basın toplantıları ve benzeri yöntemlerle yapılan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması, siyasal yaşamda bu çalışmaların kendisi kadar önem taşıyor.

Bunun farkında olunmasında fayda var.

*

MHP Kilimli İlçe Başkanı Vedat Savaş’ın “samimi” açıklamaları oldu.

Siyasi eleştiriyi saygı ve hoşgörü ile karşılayan, ancak gerekli düzeltmeyi de vakit geçirmeden yapabilen, bu duyarlılığa sahip olan bir siyasetçi…

Bu durum, temsil ettiği siyasi partiyi ve icra ettiği siyaseti ne denli ciddiye aldığını da gösteriyor.

Bu özelliği de Sayın Savaş’ın temsil mevkiindeki “artı”sı olarak görmek gerekiyor.

Erhan ÇAKMAK