MHP işi sıkı tutuyor…

Eğer, MHP'nin diğer illerimizde de Murat Kotra gibi siyasetçileri varsa, yani her yer Zonguldak gibiyse, muhalefet cenahı tarafından seslendirilen manipule edilmiş anketlerin kıymet-i harbiyesi yok demektir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile iki yıl öncesinden ağırlıklı olarak Zonguldak olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesi'nde yoğun seçim çalışmaları yapan Murat Kotra koordinesindeki MHP teşkilatları, bu yüzden büyük bir özgüven içinde iddialı seçim hedefleri ortaya koyuyor.

Varol Demirköse'den boşalan MHP İl Başkanlığı görevine atanan Mustafa Öztürk'ün, "iki milletvekilliği" hedefi de işte bu siyasi çalışmalar sonucu ortaya çıkan özgüvene dayanıyor.

MHP'nin yeni İl Başkanı Mustafa Öztürk, ülkü ocaklarından yetişen, "babadan ülkücü" genç bir siyasetçi…

İddialı, çalışkan, temsil yeteneği yüksek, partisini seçimlere taşıyabilecek özellikle bir il başkanı…

Bize göre, MHP İl Başkanlığı bakımından tam isabet…

*

Bu arada MHP İl Başkanlığına  Mustafa Öztürk'ün atanması ile birlikte İl Yönetim Kurulu da yeniden oluşturuldu.

Eski ve yeninin harmanlanması ile oluşan, ilçeler arası dengeleri gözeterek hazırlanmış ve ilçelerinde sadece MHP tabanına değil, seçmen kitlesinin tamamına hitap edebilecek, özellikle çok ciddi oy potansiyeline sahip olan "kararsız" seçmenler üzerinde etkili olabilecek dört dörtlük bir yönetim listesi…

Her biri kendi mesleki alanlarında başarılı olmuş, toplumda siyasi karşılığı olan ağırlıklı isimler…

İçlerinde yakından tanıdığımız çok önemli siyasetçiler de bulunuyor.

Mesela, Alaplı'dan işadamı, Alaplı eski TSO Başkanı İsmail Öztürk…

Alaplı'da siyasi görüşü ne olursa olsun, toplumun bütün kesimleri tarafından sevilen, son derece saygın ve etkili bir siyasetçi…

İsmail Öztürk'ün il yönetimine girmesi demek, MHP'nin Alaplı'da bir değil, en az birkaç adım önde gitmesi demektir.

Diğer ilçelerde de aynı fotoğrafı görebilmek olasıdır.

Görünen o ki, MHP Zonguldak'ta kendi içinden çok iyi ve ağırlıklı isimlerden yeni bir yönetim oluşturmak suretiyle, ilimiz siyaset sahnesinde yeni bir hamle yapmaya hazırlanmaktadır.

Eğer varsa, kırgınlıkları-küskünlükleri geride bırakıp tamamen 2023 Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne odaklanan derleyici, toparlayıcı, kapsayıcı bir il yönetimi…

Başarıyı getirir mi, getirir.

*

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, yeni il yönetimi oluşması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayıp başarı dileklerini iletti, Varol Demirköse ve eski il yönetimine de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Esasen, her ne kadar tevazu gösterse de, bu başarıda Murat Kotra'nın büyük payı olduğu biliniyor.

Sayın Kotra'nın, Zonguldak'da dengeli ve ağırlıklı bir il yönetimi oluşması için MHP Genel Merkezi'ne sunduğu önerilerin kabul gördüğü ve sonuçta ortaya böyle güçlü bir il yönetimi çıktığı anlaşılıyor.

Bu bir "ustalık " meselesidir.

Her mesleğin duayenleri, ustaları olduğu gibi,  siyasetin de "olmazsa olmaz " ustaları var.

MHP'nin Zonguldak siyaseti bakımından bu sorumluluğu Murat Kotra üstlenmiş ve başarılı olmuştur.

Siyasi rakiplerinden çok önce, yaklaşık iki yıldır sahada bulunan Murat Kotra'nın, üzerinde pek çok emeği bulunan böyle bir yönetimle, seçimde en iddialı partiler arasında yer alacağı anlaşılıyor.

Darısı " Armut piş, ağzıma düş" siyaseti yapan siyasi partilere !..