Önce fısıltı gazetelerinden alıntılar yapalım…

" Murat Kotra, Zonguldak'ta seçim harcaması yapmak istemedi, İstanbul'dan aday olacak "

Haydaaaaaaaa !..

Bunu söyleyenlerin basit orantı hesaplarından haberi olmasa gerek…

600 bin nüfuslu Zonguldak'ta yapılacak seçim harcaması ile 30 milyon nüfuslu İstanbul'da yapılacak seçim harcamasını göz kararı hesaplasınlar yeter…

Mesele o değil elbette…

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, çok önceden MYK üyelerinin milletvekili adaylıklarının tamamen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin inisiyatifinde olduğunu, hangi MYK üyesinin, hangi ilden aday gösterileceğine Sayın Bahçeli'nin karar verdiğini açıklamıştı.

Hafıza-i beşer nisyan ile malul olduğundan unutulmuş olabilir.

Ancak bu durum, Murat Kotra'nın Zonguldak'tan milletvekili adayı olması için gerekli kamuoyu desteğinin oluştuğunu gösterdiği gibi, MHP'nin siyasi rakipleri ile birlikte parti içindeki bazı siyasetçileri de ne kadar ürkütmüş olduğunun göstergesi olabilir.

*

Murat Kotra sıradan bir siyasetçi değil…

MHP MYK Üyesi…

MYK üyeleri, MHP'nin " A " takımıdır, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kurmayları ve en yakın çalışma arkadaşlarıdır.

Dolayısı ile Zonguldak'a her gelişinde kibirden uzak, büyük bir tevazu ile hareket etmesi MHP içindeki bazı siyasiler tarafından yanlış anlaşıldıysa eğer, çizmeyi aşacak davranışlardan kaçınmaları gerekiyor.

Çünkü, Murat Kotra'nın bir de "öteki yüzü" var…

Aman dikkat !..

Murat Kotra zaman zaman il merkezi ve ilçelerde, bir nevi tedbil-i kıyafet geziyor.

Kimliğini belli etmeden ayakkabı boyacıları, simitçiler, inşaat işçileri, maden işçileri, esnaflar ve iş insanları ile tek başına sohbet eldip, MHP teşkilatlarının Zonguldak'taki çalışmaları hakkında bilgi alıyor…

O yüzden özellikle MHP Zonguldak teşkilatları içinde " Brütüs" rolünü üstlenenler varsa eğer, Murat Kotra'nın "öteki yüzü" ile karşılaşmaktan kaçınmaları gerekiyor.

*

Diğer siyasi partiler daha yeni yeni seçim turlarına başlarken, Murat Kotra tam iki yıldır sahada dolaşıyor.

Zonguldak'ı köy köy, şehir şehir, adım adım dolaştı, gittiği her yerde parti programlarını tanıttı, halkın sorunlarını dinledi, bu sorunları MHP Genel Merkezi'ne iletti, ilimizin yaşamsal sorunlarının MHP Genel Merkezi eliyle TBMM'ye taşınmasını ve ilgili bakanlıklara ulaştırılmasını sağladı.

Zonguldak halkına, Devlet Bahçeli'nin selamını iletti.

Bu çalışmalar sonucunda MHP'ye binlerce yeni üye kaydedildi, coşkulu üye katılım toplantıları ile MHP'nin Zonguldak siyasetindeki varlığı ve iddiası herkese ilan edildi.

Öyle kimse kerameti kendinden bilmesin, sağa-sola sufle edip üflemesin, bu sonuç Murat Kotra'nın iki yıldır dur-durak bilmeden yaptığı siyasi çalışmanın yansımasıdır.

*

Murat Kotra, Zonguldak'ın öz evladıdır.

Şehir Merkezi'nden Kozlu'ya, Devrek'e, Ereğli"ye değin yayılmış büyük bir ailenin üyesi olduğu gibi, Karadeniz Vakfı'nda genel başkan yardımcılığı, Zonguldak ile ilgili birçok STK ve spor kulübünde yönetici veya gönüllü temsilcisi olarak bu ilin sesini yükselten bir siyasetçidir.

Eğer. Zonguldak'tan birinci sıra milletvekili adayı olursa, o " Brütüs" rolünü üstlenmiş olanların sadece TV ekranlarında görebileceği çok önemli isimler Zonguldak'a gelip, Sayın Kotra'nın yanında yer alacaktır.

Peki, Murat Kotra, Zonguldak'tan milletvekili adayı olacak mı, olmayacak mı?..

Bu soru ile sık sık karşılaşan Murat Kotra, geçen hafta yeni bir açıklama daha yapmış ve bu konuda karar merciinin MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu tekrar etmişti.

Bu karar nasıl gerçekleşecek ?..

Umarız, Zonguldak kamuoyunun beklentisine uygun olarak gerçekleşir.

MHP son 25 yıl içinde Zonguldak'tan iki milletvekili çıkardı.

Murat Kotra'nın birinci sıra milletvekili adaylığı ile üçüncü kez milletvekili çıkarması kuvvetle muhtemeldir.

Yoksa bu iş " Brütüs"lerle olacak iş değildir.