Ak Parti eski Milletvekili Fazlı Erdoğan "milletvekili adaylığını düşünmediğini", ancak Ereğli Belediye Başkanlığına aday olmayı tercih edeceğini belirten bir açıklama yaptı.

Amenna …

Herkesin gönlünde bir aslan yatar, Fazlı Erdoğan'ın "niyet beyanını" bu kapsamda düşünmek gerekir.

Ancak, Ereğli Belediye Başkan adaylığı için kendisinden önce "niyet beyanında" bulunan, sadece bununla kalmayıp fiilen seçim çalışması yapmaya başlayan bir siyasetçi daha var.

Adıyla, sanıyla Murat Sesli…

O zaman ne olacak?..

***

Geçmişe dönüp bir tespitte bulunalım…

Murat Sesli'nin Ereğli Belediye Başkanlığına adaylığı kesinleşip, seçimi kazanmasına garanti olarak bakıldığı sırada, son anda Ereğli'de "çete davasına" dahil edilip, adaylığı engellendikten sonra, o tarihte milletvekili olan Fazlı Erdoğan, Murat Sesli'nin suçlu olduğuna inanmadığını belirten bir açıklama yaparak, gerçek ortaya çıktığındaı kimsenin "pardon" demek lüksü olmayacağını söylemişti.

Özetle, Murat Sesli'ye büyük bir güven ifade etmişti.

Bu güven boşa çıkmadı…

Murat Sesli, cezaevinde onca çile çekip tahliye olduktan sonra, daha yakın geçmişte ortaya çıkan gizli tanık, Murat Sesli'nin FETÖ'cü savcı ve hakimlerce nasıl "çete davasına" dahil edildiğini tek tek anlattı.

Zaten kamuoyu vicdanında hiçbir zaman suçlu görülmeyen Murat Sesli'ye böylece siyaset yolları yeniden açılmış oldu.

Bu memlekette Murat Sesli'yi tanımayan yoktur…

İnsan gibi insandır, adam gibi adamdır…

Ereğli'de Halil Posbıyık'a karşı seçim kazanabilecek tek siyasetçi olarak görülmesi bundandır.

***

Bu nedenle Ak Parti eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın, Ereğli Belediye Başkan adaylığı açıklamasını gönlünden geçen bir "temenni" olarak görmek gerekiyor.

Onun da, Ereğli'de Halil Posbıyık'a karşı seçim kazanabilecek tek adayın Murat Sesli olduğunu kabul edeceğini düşünüyoruz.

Ereğli halkı Murat Sesli'nin yanındadır, Murat Sesli de Ereğli halkının yanında…

Halil Posbıyık yeniden aday olacağını açıkladı…

Murat Sesli daha şimdiden "seçim otobüsünü" hazırladı bile…

İnsanların sevgisi ve saygısı nedeniyle yolda yürümekte güçlük çeken bir Murat Sesli ile tam 5 dönemdir Ereğli Belediye Başkanlığına kazanmış olan Halil Posbıyık arasında geçecek bir seçim mücadelesi…

Bu zor bir mücadeledir, neyse ki Murat Sesli var…

Geresi teferruat…