Antrenman yaparken hiçbir zaman tek yönlü bir antrenman sistemi belirlenmemelidir. Mesela yürüyüş elbette çok faydalıdır ama bu rutinin yanına kas, kemik ve omurga sağlığınız için kuvvet antrenmanları eklemelisiniz.

Kuvvet antrenmanı deyince aklınıza hemen yüksek kilo ağırlıklarla çalışmak gelmesin. Direnç bantları ve kendi vücut ağırlığınız ile yaptığınız antrenmanlar da kuvvet antrenmanına dahildir.

Mesela yağ oranını düşürmek isteyen bir bireyi ele alalım. Bu kişinin daha iyi yağ oranını düşürecek olan şey; antrenmanlarına kuvvet çalışmalarını eklemesiyle olacaktır. Çünkü unutmayalım ki ‘kaslarımız en büyük yağ yakım fabrikalarımızdır.’

Kuvvet antrenmanlarının sağlığımız üzerindeki diğer etkilerine bakacak olursak;

Kas kütlesinde artış sağlar ve bu da metabolizmanın hızlanıp vücudun daha hızlı yağ kaybetmesini sağlar. Metabolizma hızının artması aynı zamanda kilo kontrolü sağlar.

Kuvvet antrenmanları kemik yoğunluğumuzu arttırır bu da bizi bazı kemik hastalıklarına karşı korumaya yardımcı olur.

Doğru teknikte yapılan kuvvet antrenmanları dengeyi arttırırken postürü de iyileştirir.

Kan basıncını düzenlerken kardiyovasküler kapasiteyi de arttırır.

Güçlü bir kas yapısı için kuvvet antrenmanı yapmanızı öneririm. Güçlü kaslar günlük yaşantınızda daha etkili hareket etmenize yardımcı olur bu da günlük aktivitelerinizi kolayca yerine getirerek sakatlanma riskini azaltır.

Kuvvet antrenmanını kadın/erkek herkes genel sağlığı öncelik olacak şekilde yapmalıdır.

Bu kıymetli bilgileri sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın …