İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli 2022 yılı bütçe görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılının çok güzel olacağını söyledi…

Özel İdare, “ güzel idare “ olursa, olur elbette…

Son dönemde,  karar mevkiindeki İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ile icraat mevkiindeki İl Özel İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz arasındaki uyumlu çalışma, gerek yatırımlar, gerek İl Özel İdaresi’nin kurumsal bütünlüğü ve prestiji bakımından olumlu sonuçlar veriyor.

İl Özel İdaresi’nin yüzlerce köyümüzü kapsayan yatırım programları için gerekli projelerin hazırlanması, ödeneklerinin sağlanması ve uygulamasının yapılması bakımından geçmiş yıllarda görülen fetret devrinin sona erdiği ve köylerimize hizmet götürülmesi bakımından önemli mesafe alındığı gözlemleniyor.

Kamu hizmetini yasalar çerçevesinde, doğruluk-dürüstlük esasları içinde yerine getirenler olunca, geleceğe daha güzel ve güvenle bakabilmek de mümkün oluyor.

Ahmet Karayılmaz ilimizin yakından tanıdığı, peşkeşçilik, rüşvetçilik gibi marifetleri (!) olmayan, beyinleri devleti soymaya koşullanmış üçkağıtçı müteahhitlere ve doğrudan temincilere taviz vermeyen, yasalardan şaşmayan, doğru-dürüst bir kamu yöneticisi…

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve Meclisin diğer üyeleri ile uyum içinde çalışması bundan kaynaklanıyor.

Böylece Necdet Karaveli de gönül huzuru içinde “ 2022 çok güzel olacak “ diyebiliyor.

Özel İdare “güzel idare” olursa mesele yok demektir.

Bir liman hikayesi

Alaplı Liman Projesi unutulmuş değil…

Bu konuda cesaretle öne çıkan insanlar var.

Görünmeyen bir el, baştan konuşanların hemen hepsini susturdu ama, Alaplı’nın geleceğini düşünen cesur insanlar seslerini yükseltiyor.

Alaplı eski TSO Başkanı İsmail Öztürk, bu işin liderliğini yapıyor.

Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, Alaplı Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam ve Alaplı Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Akap, liman projesinin ilçe için önemini vurgulayan ve görüşlerini açıklamaktan çekinmeyen isimler…

Liman Projesi ile ilgili görüşlerini Alaplı Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Muharrem Gelgeç’e de sorduk, şu ana kadar bir yanıt alamadık.

Ne düşündüğünü bilemiyoruz.

Öte yandan Alaplı’nın önde gelen iş insanlarından, ilçedeki sanayi ve ticaret erbabının saygı duyduğu isimlerden İsmet Yılmaz’ın bir süredir devam eden sessizliğini bozup, liman projesi ile ilgili etkin çalışmaya devam etmesi bekleniyor.

Değerli meslektaşım, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı’ya, liman projesinde liderlik görevini üstlenen İsmail Öztürk’ü de susturabilirler mi, diye sormuştum.

“ İsmail Öztürk’ü kimse susturamaz” diye yanıtladı.

O zaman liderlik görevi doğru insanda demektir.

Erhan ÇAKMAK