İyi Parti’ye, İl Başkanı Yavuz Erkmen’in daveti ile katılan, Çatalağzı Belediye Başkanlığı adaylığından sonraki süreçte yapılan il kongresinde İl Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilen Ruşen Çimen, İyi Parti’nin Zonguldak’taki akibetini önceden sezip, olumsuz gidişatın durdurulması için feryad-ı figan eden isimlerden birisi…

Bu yüzden mevcut il yönetimi tarafından “istenmeyen kişi” ilan edildi, söyledikleri görmezden, duymazdan gelindi.

Hatta, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Zonguldak’a davet eden bir açıklama yaptı diye neredeyse “disiplin cezası” verilecekti.

Ruşen Çimen o açıklamasında özetle şöyle söylemişti…

“ Büyük kongremiz büyük coşku içinde gerçekleşti. Genel Başkanımız güven tazeledi. Sayın Genel Başkanımızı Emeğin Başkenti Zonguldak’a davet ediyoruz, Zonguldak halkı ile buluşmasını istiyoruz”

Sen misin öyle söyleyen !..

Ruşen Çimen’e, İl Başkanı Yavuz Erkmen imzası ile uyarı yazısı gönderildi.

Haydaaaaaa !..

Bir partili, bir il yöneticisi ( İl Disiplin Kurulu Üyesi) Ruşen Çimen, partinin genel başkanını Zonguldak’a davet eden açıklama yapıyor, bu açıklama nedeniyle kendisine uyarı yazısı gönderilip gözdağı veriliyor.

Peki, ne söyleyecekti?..

“ Meral Akşener, Zonguldak’a gelmesin” mi diyecekti?

*

Ruşen Çimen geçmişte sendika başkanlığı, parti başkanlığı ve yüksek haysiyet divanı üyeliği yapmış, siyasi tecrübeye sahip, siyasetteki gelişmeleri öngörebilen bilgi ve donanıma sahip bir siyasetçidir.

İyi Parti’deki “kötüye” gidişi fark edip, bunu defalarca seslendirdi, il yönetimi duyarsız kalınca, İyi Parti Genel Merkezi’ne duyurmaya çalıştı.

Ancak her defasında birileri engel oldu, Ruşen Çimen partideki olumsuzlukları genel merkeze duyuramadı.

Akibet böyle oldu…

*

İyi Parti Zonguldak’ta yaprak dökümü yaşıyor.

İstifalar ard arda geliyor, İyi Parti’nin Zonguldak’taki kuruluş ve teşkilatlanmasında büyük emeği geçen Asım Tazegül ve diğer bazı önemli isimler yollarını ayırmış bulunuyor.

İstifaların çorap söküğü gibi devam edeceği söyleniyor.

Zaten İl Başkanlığı binası kuş uçmaz, kervan geçmez bir durumda…

Temsil bakımından hiçbir özelliği bulunmayan, ancak Yavuz Erkmen’in bir türlü vazgeçemediği birkaç il yöneticisi dışında durumdan hoşnut olan yok…

Yarın seçim için sahaya çıkılsa ardından bir kişinin bile gelmeyeceği birkaç il yöneticisi…

Koskoca İyi Parti, “onların partisi” durumuna geldiyse eğer, yandı gülüm keten helva…

Ruşen Çimen sonuna kadar haklı çıktı demektir.

Erhan ÇAKMAK