Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesince Esas 67 Burda AVM’de açılan Yılsonu Resim Sergisine Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Müdür yardımcısı Erdal Yılmaz, Okul Müdürü Ömer Yılmaz, Görsel Sanatlar Öğretmeni Gökçen Çakır, öğrenciler, veliler ve AVM misafirleri katıldı.

Öğrencilerin çalışmalarını çok başarılı bulan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, emeği geçen herkesi tebrik ederek şunları söyledi;
“Sanatta, bilimde her alanda özlediğimiz gençlerimiz yetişiyor. Bugün yine çok güzel bir resim sergisine şahitlik ediyoruz. Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerimiz ve tüm gençlerimizle her zaman olduğu gibi gurur duyuyoruz. Biz hep diyoruz ki; kültüre meraklı, bilime sevdalı iyi insan yetiştirmek istiyoruz. Sözün özü bu! İşte bizim gençlerimiz ve her biriyle ayrı ayrı gurur duydum. Her bir çalışmanın öyküsü var. O kadar güzel çalışmalar yapmışlar ki bunu hissetmek gerekiyor. Tabi öğrencilerimizin bu sanatçı yönlerini keşifçi bir öğretmen gerekiyordu sevgili öğretmenimiz ile öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Görsel Sanatlar öğretmeni Gökçen Çakır sergi ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı yılsonu sergisinde öğrencilerin granül neskafeyi seyrelterek yapılan çalışmalar; geleneksel el sanatları alanında tezhip ve ebru çalışmaları; küçük pres tuval çalışmaları, büyük ebat akrilik tuval çalışmaları, temel tasarım çizgisel çalışmalar, ve kuru boyadan oluşan çeşitli tasarım çalışmaları bulunuyor."


Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, yaklaşık 7 aydır Görsel Sanatlar Öğretmeni Gökçen Çakır rehberliğinde çalışan öğrencilerin ortaya koyduğu performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Okulumuz ilk yılını yaşıyor, ilk yılda öğrencilerimiz çok farklı etkinliklerle kendilerini gösterme fırsatı buldular. LGS süreci sonrasında hazırlık sınıfı ile kendilerini daha rahat ifade etme imkanı bulan öğrencilerimiz İngilizce, resim, müzik, akademik ve kültürel çalışmalar, matematiğe yönelik faaliyetler, spor faaliyetleri gibi çok farklı alanlarda faaliyetlere katıldılar. Bu vesileyle bu yıl LGS' ye girecek öğrencilerimizin de kendilerini çok yönlü ifade edebilecekleri bir okul ortamında İngilizce hazırlık sonrasında Türkçe ve matematik ağırlıklı bir eğitim yanında; kültür, sanat spor faaliyetleri ile rahatlayarak kendilerini ülkemizin geleceğine okulumuzda hazırlayabilirler.

Bütün halkımızı 25-26 Mayıs tarihlerinde Esas 67 Burda AVM'de açık olacak olan sergimizi gezmeye davet ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı yılsonu sergisinde öğrencilerin granül neskafeyi seyrelterek yapılan çalışmalar, tezhip alanında çalışmalar, küçük pres duvarları çalışmaları, büyük duvarda akrilik çalışmalar, çizgisel çalışmalar, ebru çalışması ve kuru kalem çalışmaları bulunuyor.

 (Haber: Neriman Dengiz)