Bilinen sözü tekrarlayalım…

" Senet zamanı ile seçim zamanı tez gelir "

Gerçekten öyle oluyor, günler-aylar rüzgar gibi geçiyor…

Bir de bakıyorsun, seçim zamanı…

Siyasiler pür telaş !..

Her siyasi parti kendisini topluma kabul ettirmek, alabileceği en yüksek oyu almak, ya da iktidara gelip ülkeyi yönetmek çabası içinde büyük bir yarışın içine giriyor.

Bu süreçte siyasi partilerin il teşkilatlarına büyük görevler düşüyor…

İl başkanları, ilçe başkanları, belde başkanları, mahalle temsilcileri…

Her biri kendi konumunda önemli sorumluluk sahibi…

Süreç başladı, durmak yok yola devam…

*

Seçim süreçlerinde daha çok il başkanları gündemde olur, daha çok onlar konuşur ama, seçimin asıl yükünü taşıyanlar ilçe başkanlarıdır.

İl başkanları bir nevi "koordinatör" görevi görür…

Parti teşkilatlarını derleyip toparlamak, çatlak sesler çıkmasına izin vermemek, ilçe başkanları ile istişare halinde seçim stratejilerini belirlemek, özetle tüm teşkilatları "yönetmek" asli görevleridir.

İlçe başkanları ise hem ilçe teşkilatlarını yönetmek, hem de sürekli sahada, halkın içinde olmak, parti politikalarını topluma ulaştırıp tanıtmak ve oy oranlarını arttırmak gibi çok önemli siyasi görev üstlenmişlerdir.

Tevazu içinde, genel anlamı ile il başkanları ile aynı doğrultuda düşünüp, o doğrultuda çalışırlar ama, yeri ve zamanı geldiğinde parti politikalarına aykırı olmamak kaydı ile inisiyatif kullanmaları da gerekir.

O yüzden liderlik vasıflarına sahip ilçe başkanları her zaman partilerine ivme kazandırıp, başarıya ulaşmasında etkili olmuştur.

*

Zonguldak'ta bu tanımlara uyabilecek ilçe başkanı sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor…

Siyasetin temel taşları olarak görülen ilçe başkanları içinde Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçicek, Ak Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci,  İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük,  MHP Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, ve Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Servet Zengin sahne-i siyasette etkili olan, partilerini seçime taşımakta zafiyet göstermeyen önemli siyasetçiler…

Her birinin ağırlığı var…

Her birinin partisine kazandıracağı oy potansiyeli bulunuyor.

Sedat Demirci, Kilimli'de Ak Parti'ye seçim kazandıran ilçe başkanıdır.

Dilay Küçük, son kongrede de belli olduğu gibi gerek parti içinde, gerek kamuoyunda etkili bir siyasetçi…

Mustafa Kaplan, Çaycuma'da Bülent Kantarcı'nın haksız uygulamalarına muhalefet edip, yüksek sesle karşı çıkan, ilçenin köyünde kentinde toplumun yakından tanıdğı ve destek verdiği bir siyasetçi…

İsmail Üstünyer, ağırbaşlı, güven veren, partisini en iyi şekilde temsil edebilen etkili bir ilçe başkanı…

Son olarak siyaset hayatına yeni katıldığı halde büyük bir heyecanla siyasi çalışmalara katılan, ticaret hayatındaki başarısını siyaset hayatında da sürdürmek isteyen genç, çalışkan ve iddialı tavrı ile Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Servet Zengin…

Onlar çalışacak, partileri kazanacak…

Siyasetin öyküsü de Ağustos Böceği ile Karınca'nın öyküsüne benzer çünkü…

Teşbihte hata olmaz demişler…

Seçim zamanı da hep "karıncalar" kazanır.