ZONSİAD ( Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, bugüne değin söylenmemiş ve uygulanmamış çok ciddi bir proje açıkladı…
ZONSİAD tarafından koordine edilen projeye göre, il dışında yatırımları bulunan Zonguldaklı işadamları tarafından ilimize 3 yıl içinde 15 yeni fabrika kurulması ve 15 bin yeni istihdam sağlanması öngörülüyor.
Ülkemizin dörtbir yanında kendi alanlarında başarılı olmuşve büyük yatırımlar gerçekleştirmiş, yeni yatırım olanakları yüksek Zonguldaklı işadamları bulunuyor.
Proje iyi koordine edildiği ve resmi kurumlar tarafından, elbette yasal çerçeve içinde, gerekli kolaylıklar sağlandığı takdirde, üretim, istihdam ve ihracat gibi ekonomik faktörlerin devreye girmesiyle il ekonomisi yepyeni hayat damarlarına da kavuşmuş olacak.

*

Gurbetteki Zonguldak'a çağrıda bulunan ZONSİAD, sadece il dışında değil, ülke dışında yatırımları bulunan Zonguldaklı işadamlarına da seslenmiş oluyor.
Dünyanın her yanında, özellikle Almanya'da yoğunlaşan Zonguldaklı işadamlarının bu çağrıya duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz.
Gurbet elde sıla hasreti çekmenin ne demek olduğunu en iyi onlar biliyor çünkü…
Almanya'da kendi alanlarında çok başarılı, hatta dünya sıralamasına girebilecek işadamlarımız bulunuyor. Bunu, yıllardır Almanya'da görev yapan, değerli kardeşim, gazeteci arkadaşım Mustafa Tığlı'nın haberlerinden de teyit edebiliyoruz.
ZONSİAD'ın öngördüğü EVE DÖNÜŞ ya da SILAYA DÖNÜŞ projesi, gönüllü katılımcılarla müthiş bir gelişme sağlayabilir, öngörülen hedeflerin üzerine de çıkılabilir.

*

Zonguldak ekonomik potansiyeli yüksek bir şehir…
Elbette kadrini, kıymetini bilene…
Kara, deniz, demiryolu ve hava ulaşımı mevcut…
Ulaşım sistemlerinde hızlı bir iyileşmeye gidiliyor.
Kömür burada, demir-çelik burada…
25 milyon ton/yıl kapasiteli Filyos Limanı tamamlanmak üzere…
Yabancı yatırımcıların, dev firmaların gözü Filyos'ta…
Özetle, Zonguldak yeniden Türkiye'nin "cazibe merkezi" haline gelebilir.


*

Sayın Tıskaoğlu'nun, Almanya'da yaşayan Zonguldaklı işadamlarına ulaşması çok zor olmasa gerek…
Samimiyet testinden başarı ile geçmiş ve Zonguldak halkına verdiği tez zamanda yerine getirmiştir.
Fabrikasını zamanından önce açtı, Çaycuma OSB'de tıkır tıkır kablo üretiyor.
Nejdet Tıskaoğlu, memleketine yatırım yaparak "iyi örnek" olmuştur.
Böylece,gerek il dışında, gerek ülke dışında  yaşayan Zonguldaklı işadamlarına söylenecek sözü, söyleyecek yüzü de olmuştur.
İl dışında ve ülke dışında yaşayan Zonguldaklı işadamlarıbu çağrıyı duyar ve bu güveni hissederse eğer, Gurbetteki Zonguldak'ın "sılaya dönüşü" de muhteşem olacak.
(Erhan ÇAKMAK)