Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’in girişimleri üzerine KARDEMİR’den bir heyet ilimizdeki rödövans işletmelerinde inceleme yaptı, sahaları gezdi, lavuar tesislerini inceledi, kömür numuneleri aldı.

Bu olumlu gelişme…

Bilindiği gibi, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Ak Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım ile  Prof.Dr. Teomal Duralı tünelleri ve Kilimli Sahil Yolu Acılış Töreni için geldiği Zonguldak ziyareti sırasında rödövans işletmelerinin sorunlarını görüşmüş ve detaylı açıklamalar yapmıştı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “yerli” ve “milli” kaynakların kullanılması konusundaki açıklamaları da dikkate alındığında, çok değerli Zonguldak taşkömürünün KARDEMİR ve ERDEMİR tarafından “yettiği ölçüde” kullanılması, her şeyden önce “milli ekonomiye katkı” anlamına geliyor.

İlimizdeki önde gelen rödövans işletmecileri, lavuar tesislerinden geçtikten sonra 7 bin kalorinin üzerinde metalurjik kömür elde edildiğini ve bu kömürün tonu 270 dolardan KARDEMİR ve ERDEMİR’e satılabileceğini öngörüyor.

Sonuç olarak, KARDEMİR bu çağrılara duyarsız kalmadı, teknik bir heyeti rödövans işletmelerinde inceleme yapmak için görevlendirdi.

Rödövans işletmeleri ürettikleri kömüre ve lavuar tesislerine güveniyor.

Dolayısı ile KARDEMİR’den olumlu sonuç bekleniyor.

O halde sıra ERDEMİR’de…

KARDEMİR’in gösterdiği duyarlılık, ERDEMİR’den de bekleniyor.

Milli kuruluşlarımızın, milli ekonomiye katkı sağlamasından daha doğal ne olabilir?..

Erhan ÇAKMAK,