Daha öncede yazmıştım, en iyi seçim analizi o yörede sokağın nabzını tutarak yapılır. Elbette kimi zaman ters köşe olma ihtimali de vardır, sonuçta seçim sandığı geceden sabaha neler değişir hangi duygu o anda ağır basar belli olmaz. Kozlu ve Kilimli’ye gidip birer günümü oralarda geçirdim. Ben gazeteciyim buraya sizi sorgulamaya geldim demedim elbette. Esnaflarla biraz muhabbet, emeklilerin yoğun olduğu çay ocaklarında birer çay molası ve gidiş-dönüş minibüs sohbetleri. Semt pazarına denk gelemedim, öyle olsa daha geniş bir çevreden fikir edinme imkanım olacaktı ama onu da adaylar belli olunca bir kez daha gidip yerinde gözlemlerim. 
  Kozlu belki de en rahat seçim analizi yapılacak bir ilçemiz. Neredeyse her bir aday adayının bir FANATİK kitlesi var. Ali Bektaş başkanı hala çok iddialı görenler oldukça fazla. Yazım yayınlana kadar netleşmezse ben Necdet Karaveli’nin de şansı olduğunu düşünüyorum. Kozlu’da AKP’lilerde şöyle bir hava var adaylarımız çok iyi biz bu seçimi alırız. Diğer aday Ömer Çamur ise zaten Kozlu’da siyasette hep var olan bir isim. Kozlu AKP de ufukta beklenen sorun Meclis üyeliklerinde yaşanacak diyen birkaç isime denk geldim. Az önce yazdığım aday adaylarından hiç biriyle oturup bir muhabbetim olmadığını net olarak belirtmek isterim.
Kozlu’da bu kez daha iddialı olan CHP ‘de aday adayı olan 5 isimden bazıları sol tabandan tepki alıyor. Partiye yeni geldiler hemen aday oldular diye. Sokakta orta yaş grubunun Cihan Değirmenci ismine sıcak olduğunu gözlemledim. Partili olmayan bir çok isminden epey sempati gören bir başka aday adayı ise Altuğ Dökmeci. Sanırım merhum babasının bu ilgide büyük payı var. Aday olursa oy veririz diyen birkaç CHP li olmayan isme denk geldim. Bu bir seçimin alınmasında önemli etkendir. Tolga Gören, Barış Demirel ve Erkut Alacalı ile ilgili olumlu/olumsuz bir gözlemim olmadı. Az önce dediğim gibi kısıtlı bir zaman zarfında her işyerine her çay ocağına gitme ve herkesle görüşme fırsatım olmadı. Daha geniş bir analiz için adayların belirlenmesinden sonra birkaç ziyaret daha yapmamız gerekecek. Tekrar etmekte fayda var CHP li aday adaylarıyla da karşılıklı oturup muhabbetimiz olmadı. Kozlu seçimlerinin çok sıkı geçeceğine ve kafa kafaya bir seçim olacağını şimdiden söylemek sanırım kahinlik olmaz. 
Kilimli bu kez beni şaşırttı. Önümüzde yerel seçim var ama halkın konuştuğu ulaşıma gelen zamlar ve hayat pahalılığı. Eğer AKP Kilimli’de seçimi kaybederse adayının yüzünden değil halkın zamlara tepkisinden olacak. Minibüs fiyatlarının tren ücretlerinden daha ucuz olmasını ve Kilimli’nin ihmal edildiğini düşünen birkaç vatandaşa denk geldim. Hava yağmurlu olduğu için fazla bir görüşme şansım olmadı hatta bir ara Kilimli’de niye sokaklar bu kadar tenha dedim. Tamam hava erken kararıyor ancak bildiğim Kilimli’yi göremedim. Kilimliler bu seçimlerde ters köşe yapar mı bilemem ama işlerin Kamil Altun başkan için kolay olmayacağını düşünüyorum. En büyük avantajı halk tarafından seviliyor. Bu sevgi sandığa yansır mı bekleyip göreceğiz! 
Kilimli’de CHP nin aday adaylarından Erol Sarıal ( şimdiye kadar yazdığım aday adayları içinde tanıdığım tek isimdir ) sol kesimde karşılığı olan ve yıllarını partisine vermiş,Kilimli ve yöre halkıyla geçmişten gelen doğru ve iyi ilişkileri olmuş bir isimdir. Kilimli de beni kimse tanımaz, o yüzden rahat bir analiz şansım oldu. Eğer gazeteciyim derseniz hiç kimse gerçek fikrini açıklamak istemiyor. Erol Sarıal büyük bir sürpriz olmazsa CHP Kilimli adayı olacaktır. Kilimli de de tıpkı Kozlu’da da olduğu gibi çantada keklik bir seçim beklenmiyor.          
Zor bir seçim dönemi ve farklı isimlerin yaratacağı heyecanı göreceğiz. Bu yazımda iki güzide ilçemizin analizini yapmaya gayret ettim. Ne yazık ki daha uzun süre kalıp daha fazla insanla konuşmak ve fikirlerini öğrenmek isterdim ama 1 bardak çayın en az 5 liradan başladığı günümüzde bende 4-5 yeren maaş alan biri değilim ki herkese çay ısmarlayıp görüşlerini alabileyim. Kalın sağlıcakla …