Eski yıllarda çatık kaşlı, asık suratlı, ceberut emniyet müdürleri vardı…

Kimse yanına bile yaklaşamaz, onlar da zaten ekabir takımı dışında kimseyle görüşmezdi.

Klasik, “ Hazret-i Bürokrat “ tipleri…

Şimdi onlar geride kaldı…

Türk Polis Teşkilatı, 177. Kuruluş Yıldönümünü kutlarken, “hayatın merkezinde” olmanın gururunu yaşıyor.

*

Türk Polisi hayatın merkezinde…

Türk Milleti’nin emrinde ve hizmetinde…

Asli görevi olan vatan savunması, terörle mücadele, asayiş ve güvenlik hizmetinin sağlanması ile birlikte, ihtiyaç duyulduğunda her an halkımızın yanında…

Herhangi bir doğal afet sırasında, bir felaket anında, pandemide, hastalıkta, acil ve ivedi durumlarda Türk Polisi halkımızın yanıbaşında…

Türkiye’de “ Polis-halk diyaloğunun” en  üst düzeyde gerçekleştiği bir dönem yaşanıyor.

*

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, eski yıllarda görmeye alışık olduğumuz çatık kaşlı, asık suratlı, Hazret-i Bürokrat tiplerine hiç benzemiyor.

İlimizde görev yapmaya başlamasından itibaren asayiş ve güvenlik hizmetlerinde sağlanan başarılı operasyonlarla birlikte, halka yakınlığı, mahalle mahalle halkımızı ziyaret edip, sorunlarını dinlemesi, vatandaşlara karşı son derece samimi ve olumlu yaklaşımları takdir duyguları ile birlikte, toplumun polise olan güven duygusunu da pekiştiriyor.

Fahri Aktaş…

Üniformanın şerefini ve asaletini koruyup gözetmekte özen gösteren bir emniyet müdürü…

Kendisi ve tüm teşkilatı ile birlikte hayatın merkezinde…

*

Polisin “varlığı” bile caydırıcı etki oluşturur.

Günümüzde, en üst düzeyde eğitim, silah, araç gereç ve teknik donanımı ile dosta güven, düşmana korku salan Türk Polis Teşkilatı’nın, mazluma kadife eldiven, zalime çelik yumruk olmakta gösterdiği kararlılık ile birlikte her an halkımızın yanında ve yakınında, yani “hayatın merkezinde” olması, dünyadaki diğer polis teşkilatlarına örnek olacak niteliktedir.

*

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri Aktaş’ın şahsında Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş Yıldönümü’nü yürekten kutluyoruz.

Kuruluşundan bugüne değin halkımızın huzur ve güvenini sağlamak için hırsızı, uğursuzu, kaçakçısı, zehir taciri, PKK terör örgütü ile mücadele ederken şehit olan, 15 Temmuz vatan haini darbe girişimi sırasında FETÖ’nün kalleş saldırıları sonucunda şehit olan, sınırda vatan savunması sırasında şehit olan, sınır ötesinde terör odaklarının bertaraf edilmesi sırasında şehit olan tüm polislerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Polis Bayramı kutlu olsun.

Allah zeval vermesin.

Türk Polisi’ni ve Türk Askeri’ni korusun.