Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, ilimizin geleceğine ilişkin umut veren sözler söyledi…

Özeti şu şekilde:

" Zonguldak Kuzey'in yıldızı olacak "

Sayın Avcı'nın içtenlikle ifade ettiği bu sözleri, " Zonguldak eski günlerine geri dönecek, ülkemizin kuzeyinde yeniden yıldız gibi parlayacak" şeklinde yorumlamak de olasıdır.

Muammer Avcı tevazu göstermiş ama Zonguldak yakın bir gelecekte sadece Kuzey'in değil, " Türkiye'nin yıldızı" olacak.

Bu sadece " laftan ' ibaret değil, asırlık Filyos Projesi'nde finale gelinmesi, Zonguldak açıklarında keşfedilen milyarlarca metreküp doğalgazın yer üstüne çıkarılması için sürdürülen yoğun çalışmalar ve yer altından yer üstüne çıkarılmayı bekleyen yaklaşık 1.3 milyar ton taşkömürü…

***

Sadece bunlarla sınırlı değil…

Dağı var, denizi var...

Gölü var, şelalesi var…

Doğası var, ormanı, mağarası var.

Zonguldak'ın ekonomik seçeneklerinin çoğaltılması, özellikle ilimizin turizme açılması konusunda çok ciddi ve yoğun çabalar var.

***

Muammer Avcı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimizdeki siyasi temsilcisi olarak görev aldı.

Muammer Avcı'nın gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, gerek Ak Parti'ye içtenlikle bağlılığı ile tanınan, partisinin vizyonunu ve misyonunu en iyi şekilde taşıyabilecek bir siyasetçi…

Ak Parti'nin yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından, gerek partisi adına yapacağı siyasi çalışmalarla, gerek Zonguldak adına yapacağı fiziki ve sosyo-ekonomik taleplerle, bir şehrin gelişmesinde siyaset kurumunun ne kadar etkili olabileceğini de görüp anlamış olacağız.

***

Muammer Avcı'nın, Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığına atanmış olması, bu şehr-i Zonguldak'ta pek çok şeyi olumlu yönde etkileyecek gelişmeler sağlayabilir.

Daha il başkanı olmadan önce, özellikle Prof. Dr. Teoman Duralı Tünelleri'nin ve Zonguldak Filyos sahil yolunun bir an önce tamamlanması yönündeki çabalarını "reklamı yapılmamış" ama " sonuçları alınmış " çalışmalar olarak değerlendirmek gerekiyor.

***

Zonguldak bir zamanlar " Türkiye'nin yıldızı" olarak tanımlanan bir şehirdi.

Ülkemizin dört bir yanından gelen insanlar, ilimizin yerli halkı ile birlikte maden ocaklarında çalıştılar, bazen göçükte kaldılar, bazen grizuda yandılar, kömürü yer altından yer üstüne çıkarıp, Zonguldak'ı " Türkiye'nin yıldızı" yaptılar.

Şimdi Zonguldak, yeniden " Türkiye'nin yıldızı" olmak istiyor.

Bunu "derdi Zonguldak" olanlar anlar.

Bunu "derdi Zonguldak" olanlar sağlar.