İYİ Parti Merkez İlçe Kongresi geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi, iki adaylı kongrede büyük oy çoğunluğu sağlayan mevcut Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük güven tazeledi.

Sayın Dilay Küçük ve ekibini kutluyoruz, yeni dönem siyasi çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Sıra il kongresinde…

4 Ocak 2023 tarihinde yapılması öngörülen İyi Parti İl Kongresi'nde Zonguldak'tan milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Yavuz Erkmen yeniden aday olmayacağına göre, yerine kimler aday olacak, partiyi seçimlere taşıyacak yeni il başkanı kim olacak?..

Bu konuda rivayet muhtelif olmakla birlikte, İyi Parti'nin yeni il başkanının tıpkı Yavuz Erkmen gibi toplumdan saygı ve itibar görecek, tevazuu ve halka yıkanlığı ile tanınan, toplumda karşılığı ve oy potansiyeli bulunan bir siyasetçi olması gerektiği aşikar…

İyi Parti Zonguldak'ta başarılı olmak istiyorsa eğer, buna mutlaka özen göstermek durumunda…

Aksi halde Erkmen'den doğan boşluğu doldurmak mümkün olmaz, siyaset de, üstelik seçim sath-ı mailine girilmiş bir dönemde hiç boşluk kabul etmez.

O nedenle, Yavuz Erkmen'in, tüm ilçe teşkilatları ile birlikte il başkan adayı konusunda çok iyi değerlendirme yapıp, bir mutabakat çerçevesinde hareket etmesinde fayda var.

İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük bu konuda etkili olabilir, koordinasyon sağlayıp mutabakat oluşmasına destek olabilir.

*

Eski Zonguldak Valisi, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, devlet makamından gelmesinin ağırlığını da siyasetin içine katarak, sabırla ve hedef belirleyerek ilerleyen bir siyasetçi…

Ortalığı velveleye vermeden, partisi ve kendisi için belirlediği hedeflere adım adım ilerlediği görülüyor.

Sayır Erkmen'in siyaset tavrı ve tarzı bu şekilde…

Uhuletle ve suhuletle siyaset yapıyor, ancak diğer adaylardan daha fazla yol aldığı görülüyor.

Tekrar edelim…

Yavuz Erkmen, Zonguldak halkının saydığı, sevdiği, itibar ettiği bir siyasetçi…

Erkmen'e karşı, Zonguldak Valiliği yaptığı dönemden bugüne ulaşan bu duyguların kendisine çok fazla katkı sağlayacağı ve "oy" şeklinde sandığa yansıyacağı aşikar…

Yeter ki, İyi Parti Zonguldak'ta çok fazla dağılıp ufalanmadan, bu partiye gönül vermiş ve emek vermiş her kim varsa herbirini hatırlayıp, kırılıp dökülmeye meydan vermeden seçim süreci tamamlanmış olsun.

Eğer öyle olursa…

Yavuz Erkmen'in, uhuletle ve suhuletle sürdürdüğü politikanın yansımaları sandıkta görülecektir.