CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş… 

İki dönemden beri Zonguldak milletvekilliği yapıyor. 

Her ne kadar siyasi rakipleri tarafından " Ereğli Milletvekili" olarak tanımlansa da, Sayın Demirtaş'ın seçim bölgesi Ereğli'yi de ağırlıklı olarak kapsayacak şekilde "vekillik" görevini gerektiği şekilde sürdürdüğünü söylemek bir hakkın teslim edilmesi anlamına geliyor. 

Ünal Demirtaş aynı zamanda bir hukukçu… Dolayısı ile gerekmedikçe konuşmuyor, konuştuğu zaman ölçüsüne, ayarına dikkat ediyor. 

Ünal Demirtaş, CHP içinde "güçlü" bir siyasetçi… Eğer öyle olmasaydı, iki dönem üst üste milletvekili seçilemezdi. 

** 

Ancak, hukukçu kimliği nedeniyle söylediği her sözü ölçülü söyleyen ve "gerekmedikçe" konuşmayan Ünal Demirtaş'ın bazen "gerektiğinde" de konuşmadığı yönünde eleştiriler var.

Geçenlerde Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü ve Ereğli TSO Başkan Adayı Niyazi Özcan ile bir TV programı gerçekleştirdik.

Sayın Özcan, doğru bildiği konularda sözünü esirgemeyen, lafı evirip çevirmeden direkt olarak söyleyen, Ereğli’nin çıkarları sözkonusu olduğunda kimseden çekincesi olmayan cesur bir isim…

Programda, Erdemir yönetimine ilişkin sert eleştirileri oldu, özetle, Erdemir yönetiminin Ereğli halkından, sanayici ve ticaret erbabından yüz çevirdiğini üzerine basa basa ifade etti.

Dahası, bu duruma kimsenin itiraz etmediğini, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın zaman zaman çıkışları ötesinde Erdemir’e karşı büyük bir “sessizlik” hüküm sürdüğünü de söyledi.

Elbette bu duruma kayıtsız kalmaması gereken yerel yöneticiler var.

Mesela Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in ERDEMİR denince sanki dili tutuluyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ERDEMİR ile bazen dargın, bazen barışık oluyor.

İlçedeki diğer STK temsilcileri ile siyaset mercileri ERDEMİR denince kırk dereden su getiriyor.

Bu durumda görev, Ereğli bölgesinden seçilen Zonguldak Milletvekili Sayın Ünal Demirtaş’a düşüyor.

İlimizin hemen her konusunda ciddi açıklamalar yapan, özellikle maden işçileri, TTK ve rödövans işletmelerinin hakkını-hukukunu en üst düzeyde savunan Ünal Demirtaş’ın, ERDEMİR’in “umursamazlığı” konusunda da bir çift laf etmesi, Ereğli kamuoyunda ses getirecek bir etki oluşturabilir.

ERDEMİR, Ereğli’nin “olmazsa olmazı”dır, amenna !..

Ancak, Ereğli’nin, ERDEMİR’in “sebeb-i hayatı” olduğunu da hiç kimsenin unutmaması, unutanlar olursa eğer, milletin vekillerinin hatırlatması gerekiyor.

*

Bir konunun açıklığa kavuşmasında fayda var.

Ünal Demirtaş, ERDEMİR'e değil, ERDEMİR'in, Ereğli halkını görmezden gelen tavrına karşı mı değil mi?.. 

Bu sorunun beklemeye tahammülü olmayan bir yanıtı olmalı…

Erhan ÇAKMAK