Bu iddiayı daha önce de gündeme getirmiştik…

Öncelikle böyle ciddi bir iddianın devletimizin ilimizdeki en üst düzey temsilcilerinin dikkatini çektiğini ve konuyla ilgili tarafımızdan bilgi istendiğini söylemekle yetinelim.

Bu iddiayı bize ileten kaynak, tanıdığımız, bildiğimiz, doğruluğuna-dürüstlüğüne inandığımız, güvenilir bir kişi…

Durup dururken sırf birilerine iftira atmak için böyle bir şey söylemez.

Bu bilgi bize " kayıt dışı " olarak verilmiştir, elbette bilgi kaynağının çekinceleri vardır, hedef haline gelmekten çekinmesi son derece doğaldır.

Elbette bizim için de "risk " vardır, ancak böyle riskleri göze almadan gazetecilik yapmak da pek olası değildir.

Son 20 küsur yıl içinde birkaç kez  ciddi ölüm tehditleri almış bir gazeteci olarak bunun farkında olduğumuzu da belirtmek istiyorum.

***

Bu çok ciddi iddianın, velev ki, yanlış veya eksik bilgi nedeniyle ortaya çıkmış olduğunu düşünelim.

Öyle bile olsa, kurumsal kimliğe zarar vermeden ve kimseyi zan altında bırakmadan, iddianın üzerinden araştırma yapmakta kamu yararı vardır.

Biz de " fikri takip " gereğince bu iddiayı araştırmaya devam ediyoruz.

Eğer bu iddia, gerçeği yansıtıyorsa, mutlaka bir yerden falso verecektir.

İstanbul'dan, ilimizdeki bir yardım kuruluşuna bağış olarak gönderilen 500 bin liranın kayıtlara geçmediği, ya da kayıtlarda görünmediği şeklindeki bu iddiayı sonuna dek araştırmakta kararlıyız.

Elimize somut bilgi ve belgeler ulaşırsa, bunu hem devletimizin ilimizdeki temsilcileri, hem de kamuoyu ile paylaşmayı vicdani bir görev saydığımı belirtmek istiyorum.

Yoksulun, yetimin, garibanın ihtiyacı için gönderilen paraya musallat olanlar varsa eğer, bunu deşifre etmeyi de aynı şekilde vicdani bir görev kabul ediyorum.

İstanbul'dan, ilimizdeki bir yardım kuruluşuna 500 bin liralık bağışta bulunduğu iddia edilen kişi veya firmaya ulaşabilirsek,, bu iddianın doğruluğunu veya yanlışlığını anlamış olacağız.

Bu iddia doğru mu, yanlış mı?..

Umarız doğru değildir.

Eğer "doğru " ise…

Yandı gülüm keten helva !..