Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın, Çaycuma Kaymakamlığı'nın hakkında verdiği " soruşturma açılmasına izin verme" kararına itirazı ilgili mahkemece reddedildi…

Ömer Ünal, kendisine atfedilen iddialardan ötürü yargı huzuruna çıkacak.

Yargılanıp, aklanırsa ne ala !..

O zaman biz de " Helal olsun Ömer Ünal'a, yargılandı, suçsuz olduğu anlaşıldı, aklandı" diye haberler yapıp, yazılar yazacağız.

///

Ömer Ünal'ın hakkında soruşturma izni verilmesine ve sonuç olarak yargı huzuruna çıkmasına neden olan olayı hatırlayalım…

Bükrü İnşaat'ın, Filyos'ta inşa ettiği konut sitesinde yer alan konutların büyük bölümünde "kaçak eklentiler" tespit edilmesi üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nce kaçak eklentilerin yıkılması ve konutların projesine uygun hale getirilmesi için resmi yazı gönderiliyor.

Ancak, Belediye Başkanı Ömer Ünal, kaçak eklentileri yıkmamakta ısrar ediyor, çeşitli bahanelerle "uzatmalara" gidiyor, bir türlü Bükrü İnşaat'a ait konut sitesindeki kaçak eklentileri yıkmıyor, yıkamıyor.

Bunun üzerine İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nce Bükrü İnşaat'a ağır para cezası uygulanıyor, Çaycuma Kaymakamlığı da Ömer Ünal hakkında "soruşturma açılmasına" izin veriyor.

Ömer Ünal'ın itirazı ilgili mahkemece reddediliyor.

Yargı yolu açılıyor.

*

Şimdi hesap verme zamanı…

Hakkında daha önce de "soruşturma izni" verilen, özellikle imar rantları ve benzeri konularda basına ve kamuoyuna yansıyan yoğun tartışmalarla gündeme gelen Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın bu kez işi zor görünüyor.

Olay ortada…

Koskoca konut sitesinde yer alan konutların büyük bölümünde "kaçak eklentiler" resmi raporlarla tespit edilmiş, işin saklanacak, örtülecek bir tarafı yok…

Yine de yargı süreci tamamlanmadan kimseyi suçlamak doğru olmadığı için, mahkemenin vereceği kararı beklemek gerekiyor.

Hukuk herkese lazım…

Hakkında suç isnad edilen kişi mahkeme huzuruna çıkacak, yargılanacak, suçluysa suçlu, suçsuz ise suçsuz ilan edilecek.

*

Bu olayın bir başka boyutu var…

Bükrü İnşaat'ın Filyos'ta inşa ettiği ve "kaçak eklentilerle" gündeme gelen konut sitesinde "projeye aykırılık" inşaat aşamasında mı gerçekleşti, yoksa "kaçak eklentiler" inşaat projesine uygun olarak teslim edildikten sonra mı eklendi ?..

Bu konuda açıklayıcı bilgi yok…

En azından biz bilmiyoruz…

Bilindiği gibi, konut sitelerinde ve belirli metrekareyi aşan konutlarda yapı denetim firmalarının görev yapması gerekiyor.

Yapı denetim firmaları inşaatın başlamasından bitimine kadar her aşamada gerekli denetimleri yapmak, projeye aykırılık halinde ilgili makamlara bildirmek zorunda…

Bükrü İnşaat'ın Filyos Evleri'nde kaçak eklentiler ve projeye aykırılık konusunda ilgili yapı denetim firmasının sorumluluğu var mı, yok mu?..

Kaçak eklentiler inşaat aşamasında mı, yoksa inşaat teslim edildikten sonra mı yapıldı?..

Kaçak eklentilere kimler, neden göz yumdu?..

Bunlar da yanıt bekleyen sorular olarak gündemde duruyor,