Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce bu yıl ikincisi düzenlenen olan ZONSES Liseler Arası Müzik Yarışması ZBEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 19 Mayıs Cuma günü ZONSES Liseler Arası Müzik Yarışması Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
ZONSES yarışmasını Vali yardımcısı Yıldırım Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Rektör Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç sayıda protokol üyesi izledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı açılış konuşmasında yarışmanın ikincisi düzenlemekten büyük ifade ederek şunları söyledi:

 "Geçen sene yaptığımız zaman gerçekten tadı damağımızda kaldı deriz ya aynen öyle bir program oldu geçen sene. İnşallah bu sene daha da güzel olacak, kulaklarımızın pasını sildiniz gençler diyorum çünkü bugün çok özel bir gün, çok önemli bir gün, cumhuriyetin ilanından sonra ilk vilayet olan ilimizde Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk siz gençlere hediye etti.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve spor bayramının 104. yılını gururla mutlulukla kutlu olsun, bayramınız kutlu olsun

Zonguldak fen işleri şantiyesinin altında yeni 375 kişilik salonumuz Haziran 15'inden sonra kullanıma hazır olacak. Belediyemizin Halk Müziği olsun, sanat müziği olsun, korolarımız var tiyatro gruplarımız var siz gene gençlerimizden oluşan orada inşallah rahat rahat kültür sanata bizleri doyuracaksınız.

Bunun dışında yenilediğimiz sahil projesinde Ufak da olsa bir platformumuz var inşallah Yaz boyu başta gençlerimiz olmak üzere onlardan istifade edip vatandaşlarımızın daha keyifli akşamlar geçirecekler.
Gençlerin daha çok sevdiği hemen bir engelsiz yaşam merkezimizin altında kızlar plajı var.Orada akşamları gidip orada rahat rahat canlı müzik yapabileceksiniz sohbet edebileceksiniz. Orada bir platform hazırlıyoruz.
Yine lavvuar alanın altında 500 kişilik salon inşa edeceğiz. Ve önümüzdeki son ses yarışmasını inşallah lavabolar alanın altındaki 500 kişilik salonda gerçekleştireceğiz.
Sizleri çok seviyoruz hepinize ayrı ayrı gurur duyuyoruz inşallah bugün belki 11 tane performans dinleyeceğiz jüri üyelerimiz belki bir tanesinde karar kılacak ama bugün zonses'in kazananı sizlersiniz de bunu böyle bilmesini istirham ediyorum."

11 OKULDAN MÜZİK GRUBU YARIŞTI

Geçtiğimiz yıl birinci olan Mehmet Çelikel Lisesi Müzik gurubunun açılış şarkısı ile başlayan yarışmada, Milli Eğitim Müdürlüğünce seçilen ön değerlendirme jürisinin belirlediği 11 okul sahne aldı.

Gençlere sanatlarını ve yeteneklerini sergileme fırsatı sunmakla birlikte sonrasında çeşitli konser ve etkinliklerde sahne alma olanağı sağlayan ZONSES Yarışmasında;  
-Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi: Yeni Türkü’nün Karanfil,  
-Zonguldak Fen Lisesi: Şebnem Ferah’ın Yalnız, 
-Kdz. Ereğli Alemdar Anadolu Lisesi:  Neşet Ertaş’ın Yolcu, 
-Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi; Haluk Levent’in Kağızman, 
-Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi;  Nur Yoldaş’ın Sultan-ı Yegâh, 
-Kilimli Anadolu Lisesi:  Duman’ın Yürek, 
-Özel Alaplı Bahçeşehir Koleji:  Şebnem Ferah’ın Delgeç, 
-Kozlu Anadolu Lisesi Sertab Erener’in Söz Bitti, 
-Ted. Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi;  Sıla Gençoğlu’nun Reverans, 
-Mehmet Çelikel Lisesi Özer Atik’in Yok Böyle Bir Şey, 
-Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi:  Mary Jane’in Seni Yazdım şarkılarını seslendirdi.

Dereceye giren okulların öğrencilerine ve öğretmenlerine çeşitli hediyelerin yanı sıra okulların müzik sınıfında kullanılmak üzere, birinci gelen okula 15.000 ₺, ikinci gelen okula 10.000 ₺, üçüncü gelen okula ise 5.000 ₺ hediye çeki verildi.


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz