Zonguldak Dernekler Federasyonu'nun İstanbul Pendik Yunus Emre Gösteri Merkezi'nde düzenlediği Zonguldaklılar buluşmasına Zonguldak'tan da katılım gerçekleşti. 
İstanbul Pendik'te gerçekleşen Zonguldak'lılar buluşmasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Zonguldaklıların fahri hemşehrisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve Madenciler korosu katıldı. 

Kurum: "Zonguldak'a 21 yılda her alanda 30 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum; "Zonguldak Devrek'ten Kozlu'ya, Alaplı'dan Çaycuma'ya kadar bir uçtan bir uca gayretin ve azmin şehridir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul'umuzu dev eserlerimizle ihya ederken, karaelmasın başkenti Zonguldak'ımızı da altyapıdan üstyapıya, millet bahçelerinden kentsel dönüşüme, çevre yatırımlarından sosyal konut projelerimize kadar pek çok yatırımlarımızla en güzel şekilde istikbale taşıyoruz. Şehrimize son 21 yılda her alanda 30 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. 
Zonguldak Dernekler Federasyonu Genel Başkanımız Ziya Bey, Zonguldak'ımızda bir kültür merkezine ihtiyaç olduğundan bahsetti. Tabi fahri bir Zonguldaklı olarak sizlerin bu talebine kayıtsız kalmak olmaz. Bu yüzden buradan sözünü veriyoruz. İnşallah en kısa zamanda Zonguldak'ımızın şanına yaraşır bir Kültür ve Sanat Merkezini şehrimize kazandıracağız. Yine Başkanımız, İstanbul'da nüfusu yaklaşık 200 bin Zonguldaklılar olarak bir dernek binasına ihtiyacımız var dediler. Onun da sözünü buradan veriyoruz. Allah'ın izniyle en kısa zamanda sizler için, Zonguldaklı hemşerilerimiz için bir dernek binası inşa edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.  Dernek binasına ilişkin maddi manevi desteği vereceğim. 14 Mayıs sonrası orada toplantı yapacağız. Biz her zaman Zonguldak'ımızın, Zonguldaklı kardeşlerimizin neye ihtiyacı varsa onu inşa ediyor, yerine getiriyoruz. Çünkü Zonguldak buna değer, Zonguldak'ın güzel insanları buna değer" dedi. 

Alan: "Sayın Bakanımıza katılımları ve destekleri için teşekkür ediyorum"

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; "ZONDEF tarafından Pendik’te düzenlenen ‘Zonguldaklılar Buluşuyor’ programında hemşehrimizle bir araya geldik. Sayın Bakanımıza katılımları ve destekleri için teşekkür ediyor, geceye muhteşem sahne performansları ile renk katan Madenci Koromuzu tebrik ediyorum" dedi.

Çağlayan; "3 milletvekilini 4'e çıkarmak için desteğinize ihtiyacımız var"

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, "Türkiye taş kömürleri kurumunun kıymetli evlatlarına az önce dinlediniz. Türkiye taş kömürleri kurumunun evlatları baca ağızlarında su satmışlardır, helva satmışlardır hatta tek dal sigara satmışlardır. Ama emin olun ki hiçbir zaman adam satmamışlardır satmayacaklardır da. Deprem bölgesindeyken; "Bizim canımız yok, bizim canımız Türkiye diyen evlatlar, Türkiye'yi bir yerlerde, pazarlık masasında kirli ittifaklara meze edenleri de hiçbir zaman unutmayacaklardır. Onlari da bir yerlere not almıştır bizim hemşerilerimiz.  Bunlardan emin olunuz. Sayın Bakanımızın şehrimize verdiği desteklerden ve hizmetlerden zaten Sayın Belediye Başkanımız her zaman söz ediyor, burada da anlatacaktır. Zonguldak'ta 5 milletvekilimiz var, 3 tanesi Ak Partili. Biz inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz ki bu sayıyı 4'e çıkarmak istiyoruz sizlerin destekleri ile. Zonguldak'ımızda hepinizin akrabası, eşi, dostu akrabası var. Bende bir kardeşiniz  olarak sizlerden rica ediyorum. Onları arayalım son günlerimizde onlardan destek isteyelim. Bizm buna ihtiyacımız var. Biz gereken çalışmaları yapıyoruz. Bir de Sayın başkanımızın ifadelerine yönelik de bir iki cümle edip sözü sahibine bırakmak istiyorum. Sayın bakanımızdan bir istekte bulundu. Emin olunuz ki, Sayın Belediye Başkanımızın azmi, kıymetli bakanımızın büyük destekleri ve Cumhurbaşkanımızın himayesinde Zonguldak'ınız, şehriniz, memleketiniz emin ellerde hiç şüpheniz olmasın" dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz