Büyük Birlik Partisi ( BBP ) Cumhuriyet tarihimizin efsane siyasi liderlerinden merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurduğu milliyetçi-muhafazakar bir parti…

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin liderliğinde, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun öngördüğü çizgide siyasi hayatına devam ediyor, ülkemizde oluşan siyasi ittifaklar arasında da Cumhur İttifakı içinde yer alıyor.

Tabele partisi değil…

Köklü ve kalıcı bir siyasi parti…

*

Zonguldak'a,Serdal  Acar'ın BBP İl Başkanlığı görevine atanması ile birlikte parti bir anda yükselişe geçti, Serdal Acar tarafından kendi imkanları ile il binası tutuldu, tefriş edildi. İlçe ve belde teşkilatları çok kısa sürede oluşturuldu, yoğun ziyaretler, yerel ve genel siyasete ilişkin etkili açıklamalar, gazete ropörtajları, TV programları ve benzeri çalışmalarla BBP bir anda son derece popüler, tabanına güven veren, bu arada kararsız seçmene de hitap eden bir siyasi parti haline geldi. 

O sırada BBP İl Başkanı Serdal Acar'ın, Alperen Ocakları ile birlikte sürdürdüğü çalışmalar sonucunda milliyetçi-muhafazakar taban büyük ölçüde BBP'ye yönelmeye başladı.

Böylece BBP, Zonguldak siyasetinde kısa sürede ilk sıraları paylaşan bir parti durumuna gelmişti.

Serdal Acar ve ekibi, bütün siyasi çalışmalarında hem BBP'nin dünya görüşü ve siyaset çizgisini kitlelere anlatıyor, hem de 2023 Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy istiyordu.

BBP, Zonguldak'ta Cumhur İttifakı'na büyük güç kazandıran bir konuma gelmişti.

*

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Uysal'ın, Zonguldak siyaset sahnesinde görünmeye başlaması o sıralarda gerçekleşiyor.

BBP'nin Zonguldak merkez ve ilçelerindeki hızlı yükselişini çabuk fark eden Hüseyin Uysal, ne yapıp edip Serdal Acar'ın görevden alınmasını sağladı, böylece kendine ikbal oluşturmaya çalışırken muhalefet partilerinin ekmeğine de yağ sürmüş oldu.

Teşbihte hata olmaz…

Boşuna dememişler, " Akrep yapmaz akrabanın akrabaya yaptığını" diye…

Hüseyin Uysal'ın, genel başkan yardımcısı olarak görev yaptığı BBP'ye yaptığı budur işte…

Milletvekili genel seçiminde kendisine rakip olarak gördüğü Serdal Acar'ı il başkanlığı görevinden uzaklaştırmak suretiyle alan kazanacağını düşündü, ancak evdeki hesap çarşıya uymadı…

Serdal Acar'ın görevden alınmasının ardından BBP Zonguldak'ta çorap söküğü misali çözüldü, istifalar ard arda geldi, Hüseyin Uysal'ın il başkanlığına atadığı Deniz Kavraz 10 gün içinde istifa etti, ardından yine Hüseyin Uysal'ın il başkanlığına atadığı Nihat Şen'in, bugüne değin partisi adına siyasi çalışma yapmak bir yana, ülke ve Zonguldak gündemine ilişkin tek bir açıklaması dahi olmadı.

*

Bütün bunlara rağmen, özellikle milliyetçi-muhafazakar ve merkez sağ partilerden yönetimlere katılması için birçok teklif alan Serdal Acar, BBP'yi terk etmedi.

Üyeliği ve partinin dünya görüşüne, siyasi çizgisine ilişkin bağlılığı devam ediyor.

BBP tabanı da Serdal Acar'ın geri dönüşünü bekliyor.

Buna herkesten önce Serdal Acar'ın karar vermesi gerekiyor ama, eğer dönerse bir hafta içinde partiyi toparlayacağı ve seçimlere hazır hale getireceği ifade ediliyor.

Bu yüzden BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici'nin, her şeyden önce partisinin geleceğini ve Cumhur İttifakı'nın başarısını düşünerek Zonguldak ile bizzat ilgilenmesi, Zonguldak'ta ne olup bittiğini anlayıp dinlemesi gerekiyor.

Sayın Mustafa Destici'nin, Serdal Acar'ın kendisine yönelik yakın tarihimizde ibretlik örnekleri bulunan kumpaslara benzer kumpaslarla nasıl il başkanlığı görevinden alındığını, bu konuda başlattığı hukuk mücadelesinin hangi aşamada olduğunu, halen il başkanı sıfatı bulunan Nihat Şen'in partisi adına ne gibi çalışma yaptığını (daha doğrusu yapmadığını) da anlayıp dinlemesi gerekiyor.

O zaman neyin ne olduğu anlaşılacak ve BBP Zonguldak'ta yeniden eski gücüne kavuşmuş olacaktır.